Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je bilo po zakonu

Ministarstvo potvrdilo da su izbori u HSS-u bili legalni: Krešo Beljak ostaje predsjednik stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS je u priopćenju za medije objavio kako je Ministarstvo potvrdilo da su srpanjski unutarstranački izbori bili legalni te kako na njima izabrani predsjednik stranke Krešo Beljak ostaje na toj poziciji.

Nakon rasprava o tome je li HSS legalno izabrao svog novog starog predsjednika Krešu Beljaka, te nakon optužbi za nepravilno održavanje izbora, iz Ministarstva su potvrdii da je sa izborima sve bilo u redu.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Krešo Beljak, predsjednik HSS-a U Samoboru HSS se okupio na Glavnoj skupštini stranke, Beljak poručio: "Pokazali smo jedinstvo koje je nužno pred izbore"

HSS je objasnio tu odluku te je objavio priopćenje za medije u kojemu je potvrdio izborni legitimitet.

"Ministarstvo uprave i pravosuđa potvrdilo je da je Glavna izborna skupština HSS-a koja je održana u srpnju provedena u skladu sa Statutom HSS-a te da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak ponovno izabran za predsjednika u skladu sa zakonom i svim važećim stranačkim dokumentima", navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo na izborima u srpnju glasovalo je 60 posto birača HSS-a, a Beljak je uvjerljivo slavio ispred Željka Leinarta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene