Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz prve ruke: Zrakoplov pada, a možeš samo čekati udarac u tlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad sporstkim avionom pri 150 kilometara na sat jučer su na sreću preživjeli pilot Drago Bedeković i mladi kopilot Tomislav Krajan, kojega smo posjetili u Varaždinskoj općoj bolnici.

Pilot zbog umora i ozlijeda nije mogao pred kamere, ali nam je kopilot Tomislav opisao stravičan pad aviona i osjećaj kada doslovno gledate smrti u oči. No, bez obzira na nesreću, i dalje će uživati u letu avionom.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata

Let malim sportskim avionom pilot i kopilot pamtit će do kraja života. Nakon samo 10-ak minuta leta nad Varaždinom motor im je počeo 'trokirati'. Brzinom od 150 kilometara na sat zabili su se u kukuruzište. 

- Prije nego smo udarili ja sam se držao zaremenje stisnuo se. Kad je to udarilo to je bio djelić sekunde, priča Tomislav. 

Tomislav kaže da ih je spasila prisebnost iskusnog pilota Bedekovića. Ali i plastična konstrukcija aviona te njegova nisko položena krila koja su preuzela dio udarca. Sliku s mjesta nesreće još vrti u glavi. 

- Ti trenuci, to neću nikada zaboraviti. Vidite, avion ide niže, oko vas su brda. U tom trenutku sam znao da više nema gore, čim je brijeg iznad nas. Vidite polje, kukuruz...bliže, bliže i bliže i udar. Čujete drobljenje krila, trupa, zemlja skočila preko nas i tišina, opisuje dalje stravične trenutke. 

Pilotu Bedekoviću slomljena su tri kralješka i noga, a Tomislavu je ozlijeđena kralježnica. Bez obzira na nesreću, kaže kako će i dalje uživati u letu avionom, pogotovo kada dobije dozvolu. 

Tomislav u šali kaže da je u svakom letu najvažnije da imate jednak broj polijetanja i slijetanja te kako se nada da više nikada neće imati, kao jučer, samo jedno polijetanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene