Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filmski prizori

Drama kod Pule: Iz prevrnute jedrilice spašeno pet osoba, dvoje zarobljenih u trupu broda spašavali ronioci

Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, u akciji spašavanja u subotu ujutro.

Dojava o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" primljena je u 3:28, izvijestili su u subotu iz Nacionalne središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka.

Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich".

Pulskog ronioca Branislava Danevskog zvali su iz Lučke kapetanije oko 5:20. Jednom je spašavao spasioce na Tamarisu i od tada je prešutan dogovor da ga se može pozvati kada se nešto dogodi. Srećom, kaže, mobitel mu je uvijek uključen.

Spašavanje kod Pule Branislav Danevski (Foto: Istra24.hr)

"Rekli su mi da su još dvije osobe zarobljene unutra i odmah sam skočio u more. Situacija je izgledala filmski, probijao sam se kroz brdo špaga, deka i opreme koja je bila u unutrašnjosti kabine da bi na kraju vidio dvije ženske osobe", ispričao je Danevski za Istru24.hr.

Jedna od njih, dodao je, bila je Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, a drugu nije prepoznao. "U kabini su imale džepove zraka koji se već polako trošio. U hladnom moru su bile već nekoliko sati. Dao sam im do znanja da sam tu, da ću ih spasiti, jer ih je već polako počela hvatati panika. Uzeo sam za svaki slučaj bocu s dva regulatora te izvukao prvu osobu, a onda se vratio po Magdu", prisjeća se Danevski.

Rekao je da se radi o jedrilici doajena hrvatskog jedriličarstva i poznatog skipera Borisa Radolovića, kojeg mnogi poznaju pod nadimkom Šepo.

Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dvije ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja.

Pročitajte i ovo HGSS - 8 ZBOR SPAŠAVATELJA HGSS ima veliku novost vezanu uz Biokovo: ''Ovime postižemo ogromnu sigurnost''

Pročitajte i ovo Spašene djevojke Uplašene i pothlađene VIDEO Drama kod Makarske: Spašavali djevojke iz podivljalog mora

Svih pet osoba je prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže RH, izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene