Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osebujan kandidat

"Kerum je problem i fenomen Splita"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Splitske stranke za gradonačelnika Ivo Baldasar u utorak je na predstavljanju svojega programa ocijenio kako je bivši gradonačelnik i ponovni kandidat za tu dužnost Željko Kerum "problem i fenomen" Splita koji je nepovoljan za imidž toga grada.

"Kerum je problem i fenomen Splita jer tako osebujnog kandidata za gradonačelnika nema nijedan od većih gradova u Hrvatskoj," rekao je Baldasar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripremaju se Kerum: Pregovaramo s HDZ-om, ako to propadne, idemo sami na izbore Slika nije dostupna Na pitanje o prodaji 'Jokera' VIDEO Kerum novinarki Nove TV: NE PROVOCIRAJ ME!

Godinu dana se ispričavao zbog Keruma

Baldasar, koji je bio splitski gradonačelnik u proteklom četverogodišnjem mandatu, a na toj je dužnosti naslijedio upravo Keruma, podsjetio je kako se po preuzimanju dužnosti godinu dana morao ispričavati zbog imidža Splita iz Kerumova gradonačelničkog razdoblja.

"Čak nije problem bio u financijama, nego u ukupnom imidžu Splita, zbog čega sam godinu dana potrošio opravdavajući se i govoreći kako nismo svi koji živimo u Splitu ljudi kao što je Kerum," kazao je Baldasar.

Za kandidatkinju stranke Pametno Marijanu Puljak, koju mediji svrstavaju u lijevi politički spektar, Baldasar je ustvrdio da ne predstavlja ljevicu, koja je u Splitu spala na niske grane. Nakon što je vodstvo SDP-a u vrijeme dok je na čelu stranke bio Zoran Milanović raspustilo cjelokupan splitski Gradski odbor SDP-a, kojem je Baldasar bio predsjednik, ljevica je, kaže Baldasar, doživjela slom.

U vezi aketa koje daju prednost Kerumu i kandidatu HDZ-a Andri Krstuloviću Opari, Baldasar je ustvrdio kako su izbori u Splitu već odlučeni zahvaljujući anketama koje su favorizirale neke stranke i kandidate. "Nemoguće je boriti se protiv toga, osim ako imate veliki novac za kampanju, ali to onda znači da ne pobjeđuju ideje nego novac" dodao je.

Zanijekao je da je dodijelio prostor stranci Milana Bandića, ustvrdivši kako je Bandićeva stranka imala skromni prostor od oko 300 četvornih metara, te im je samo obnovljen ugovor nakon natječaja na koji su se javili, a nije im dodijeljen prostor.

Istočna obala glavni razvojni prostor Splita

Predstavljajući izborni program Splitske stranke, naglasio je kako je prostor istočne obale glavni razvojni prostor Splita. "S istočne obale treba izmjestiti dio željezničkog i autobusnog kolodvora te ondje urediti parkiralište i izgraditi hotel, To je izvanstranačko i izvanpolitičko pitanje koje se tiče budućnosti Splita. Tkogod bude na vlasti u Splitu morat će oko razvoja istočne obale surađivati s Vladom zbog vlasničkih odnosa jer HŽ su u vlasništvu države," kazao je Baldasar.

Također treba proširiti ulazne i izlazne ceste iz grada zbog sve većeg broja vozila i prometnih začepljenja, te u sljedećem četverogodišnjem razdoblju završiti restrukturiranje javnog poduzeća "Promet" radi prevladavanje poteškoća javnog gradskog prijevoza.

Baldasar smatra kako bi Split trebao dobiti status grada s posebnim ovlastima tako da može imati ovlasti nad pomorskim dobrom ili školstvom na splitskom području, a ne da o tomu odlučuju županijska tijela ili netko izvan Splita. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene