Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puljak preuzeo vlast

Novi gradonačelnik Splita otkrio u kakvom ga je stanju dočekao Grad, ali i hoće li biti otkaza u gradskoj upravi: "Financijska situacija i nije tako loša"

Ivica Puljak preuzeo je vođenje Splita. Kako će grad izgledati pod njegovom palicom novi splitski gradonačelnik otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Mariju Juriču.

Vođenje Splita od danas je u rukama Ivice Puljka. Otkrio je u kakvom ga je stanju dočekao Grad. 

''Financijska situacija i nije tako loša. Izazovna je kao i svaka druga. Na računu imamo 57 milijuna kuna, došao je i povrat poreza od 72 milijuna kuna. Mislim da će Split uz financijsku krizu ovu godinu uspjeti dobro izvući'', rekao je Puljak.

Primopredajni dokument još nije uspio pročitati. ''Mi smo ga objavili na internetu. Pozivam građane da ga i oni analizraju i ukažu ideje'', poručio je novi gradonačelnik Splita.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak u Banovini dočekan pljeskom Ivica Puljak preuzeo vlast u Splitu: "Ja sam najveći optimist u Hrvatskoj, imam dva metra i sto kila." Opara: "Jelena, ja i Nino odlazimo, a ti, Livaja, ostani"

Na pitanje jesu li dva mandata, koliko on očekuje biti na čelu Splita, ambiciozan plan, Puljak kaže da je on čovjek od izazova.

''Ja sam čovjek od izazova, a to je izazov. Ljudi će nas u drugom mandatu izabrati ako budemo dobri u prvom'', poručuje.

Hoće li dijeliti otkaze?

Novi će gradonačelnik smanjiti i broj djelatnika u gradskoj upravi za 10 posto. ''Napravit ćemo to kroz prirodni odlijev, otpremnine i odlaske u mirovinu. Ne mislimo davati otkaze, nego modernizirati Upravu'', otkriva Puljak.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

Kada je riječ o Gradskom vijeću, Ivica Puljak kaže da će on ponuditi novu suradnju. ''Mislim da ćemo imati stabilnu većinu u gradskom vijeću'', zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene