Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro ih osudio

Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik osudio je nekoliko napada na strane državljane u Splitu proteklih nekoliko dana.

Na Facebooku je napisao kako se nada da je to prvi i zadnji put da kao gradonačelnik piše takav tekst.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor

"Mediji izvještavaju o nizu incidenata koji su se dogodili proteklih dana u Splitu, a riječ je o fizičkim i verbalnim napadima na goste našeg grada. Oštro osuđujem ove nemile događaje. Ne mogu i neću pristati na to da zbog nasilne manjine Split bude na glasu kao grad slučaj", rekao je Puljak i pozvao građane da nasilnicima stanu na kraju te da se prijavljuje savko nasilje. 

"Razgovarajmo s ljudima koje poznajemo i ako je netko možda zaboravio, podsjetimo ga da je Split grad civiliziranih i tolerantnih ljudi u kojem više nema mjesta za fizičko i verbalno nasilje, pogotovo ako je motivirano nacijom, vjerom ili nekim drugim karakteristikama osobe! Želim vjerovati da se ovakve nemile scene više neće ponavljati, a da bi ostvarili taj cilj potrebna nam je pomoć svakog građanina našeg grada", dodao i izrazio uvjerenje da će policija sankcionirati nedjela koja narušavaju ugled grada. 

"Ovaj grad je izabrao živjeti u okruženju tolerancije i otvorenosti i na tome ćemo inzistirati. Ispadi nekolicine usijanih glava nas neće pokolebati, dapače, dat će nam još više energije da radimo za Split u kojem se dobro osjećaju svi koji u njemu borave", zaključio je Puljak.

Splitsko-dalmatinska policija javila je u subotu kako je oko pola sata iza ponoći dobila dojavu o narušavanju reda i mira te su policajci izašli na mjesto događaja gdje su pronašli dvije napadnute osobe. 

Na području plaže Ovčice u Splitu nekoliko nepoznatih osoba napalo je državljane Srbije, 25-godišnjaka i 26-godišnjakinju. Mladiću je ponuđena liječnička pomoć, ali ju je odbio, javila je policija.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Nekoliko dana ranije napadnuti su strani državljani, navodno zbog ruskih košarkaških dresova koje su nosili.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene