Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je potpuna blamaža'

Vrdoljak o izlasku na izbore s SDP-om: 'Naravno da će to biti zajednički nastup'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Mislava Bage u Dnevniku Nove TV bio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Možete li objasniti ovaj potez premijera Tihomira Oreškovića?

Pročitajte i ovo SDP Dvije stranke bez službene pjesme Predstavljene su službene pjesme političkih kampanja: Hoće li utjecati na odabir glasača? Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana Vremenska prognoza Kakav nas produženi vikend očekuje? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Potpuno iracionalan potez kao što je bio iracionalan potez kada se prihvatio, na ovaj način, mjesta predsjednika Vlade, ne znajući tko su mu partneri i koji su njihovi programi i na koji način će se funkcionirati u Vladi. Sada svi plaćamo cijenu baznog, temelja lošeg, kada su uopće sastavljali koaliciju HDZ-a i MOST-a.

U ovim razgovorima, preslagivanjima, izborima, često se nagađalo da će upravo HNS biti ta rezervna varijanta HDZ-u, ako zatreba da opstane Vlada. Kakve su im tu šanse?

Šanse su nikakve i to smo sto puta demantirali. Oni su koristili nas zato što imamo dovoljan broj ruku u Saboru, ako ozbiljnu stranku, kako bi se razračunavali unutar svoje koalicije. Mi smo nebrojeno puta rekli da nam ne pada na pamet ulaziti u bilo kakva preslagivanja. Dapače, mi smo prvi izašli iz pregovora i rekli da idemo u opoziciju. Jer nije presudno sjediti na ministarskim mjestima, presudno je napraviti posao i to je bio razlog zašto smo mi izašli iz razgovora i samim time odbacili bilo kakva preslagivanja.

Vaš partner sa zadnjih izbora, Zoran Milanović je za izbore, jeste li i Vi za izbore?

Da. Što prije, da se stabilizira ova zemlja i da se institucije stabiliziraju.

Danas je poručio kako bi išli na izbore ako ide ta njegova opcija u sličnom sastavu kao što je bilo i na zadnjim izborima, možda malo proširena. Je li to točno' Hoće li HNS ići zajedno s SDP-om?

Mi smo krenuli u formiranje Građanskog centra jer mislimo da je nužno da se on počne formirati, da nema više ovakvih eksperimenata koji su jako skupi za ovu zemlju, ali će prvi, prvenstveni cilj koji će na sljedećim izborima brzo doći, imati stabilnu većinu i stabilnu vladu koja zna što radi i tako ćemo i nastupiti na izborima. Tako da mislim da će na tim izborima pobijediti ta opcija koja će pokazati ozbiljnost nastupa na izborima i naravno da će to biti zajednički nastup.

Neki analitičari procjenjuju, kažu strahujemo da će se, ako dođe do izbora, ponoviti rezultati, da će biti isti.

Mi smo danas nakon sedam mjeseci ove blamaže i ja sam nesretan zbog toga, mene to uopće ne veseli, ja želim igrati političku utakmicu protiv Španjolske i njih pobijediti, a ne protiv San Marina i ubaciti im 10 komada. Znači, ovo je potpuna blamaža i mislim da to i građani vide. I ako je blamaža zadnjih sedam mjeseci, onda se ne mogu ponoviti rezultati od prošlih izbora. Jer se pokazalo što znači populizam, koliko je skup ekstremizam i koliko je zapravo skupo nefunkcioniranje Vlade na ovaj način.

Zadnjih se dana svi vole kladit, stoga Vas moram pitati, koliko su realni izbori?

Izbori su jedini način da mi ovu državu spasimo i ja se kladim na 90:10 na izbore.

Kada?

Što prije, to bolje. Ljudi, pa trebamo pomoći svojoj državi. Mi previše volimo ovu zemlju da bi je ovako blamirali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene