Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK istražuje

Istraga protiv referentica (23 i 24) sa zadarskog suda: Otkrila kolegici tajne informacije o istrazi njezina partnera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK istražuje dvije djevojke u dobi od 23 i 24 godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Pokreće se istraga protiv 23-godišnjakinje i 24-godišnjakinje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Sumnja se da je 24-godišnjakinja, kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage tog suda, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, iako je dužna podatke čuvati kao tajnu, prenijela 23-godišnjoj administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu koja je s osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi.

Učinila je to s namjerom da se ne otkrije da su drugookrivljena i osumnjičenik partneri te da se protiv osumnjičenika ne prikupe dokazi. Zatim je 23-godišnja referentica partneru otkrila sadržaj i podatke iz naloga suca istrage, a on je onda izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu, pa su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv prvookrivljene i drugookrivljene predložio određivanje istražnog zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene