Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Sa sto kilometara na sat vlaku otkazale kočnice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompozicija teretnoga vlaka sa 16 vagona u kolodvoru Sušak-Pećine jutros je u 3,05 sata iskočila iz šina.

Pri iskakanju lakše su ozlijeđene tri osobe, među njima i asistent strojovođe. 700 tona teška kompozicija kojom je u riječku luku bilo prevoženo koštano brašno uletjela je u gusto naseljeni riječki kvart Pećine brzinom od oko 100 kilometara na sat. Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, kontaktna mreža i kolosjeci u kolodvoru Sušak Pećine, ali i automobili koji su bili na udaru letećeg kamenja. Šteta će se vjerojatno mjeriti u milijunima eura. Vlak je vozio na relaciji Zagreb - Rijeka. Zbog nesreće u prekidu je teretni promet na relaciji Škrljevo - Rijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Ilustracija NEMA CURENJA PLINA Novi incident na pruzi u Srbiji: S tračnica iskliznula cisterna s dizelom

Dignuo sam se, čuo zapomaganje ljudi, tu su kucali, vikali molim vas otvorite, ja sam im govorio ne bojte se, neće biti ništa...Ne bih znao opisati jer je meni u tom trenutku isto uhvatio šok', opisao nam je situaciju očevidac Elvis Alić. 'To je takav udarac bio strašan da sam ja počela vrištati, digli smo se i ja i djeca pogledati što je', rekla je Jadranka Šalamon. 'Strašno je bilo, onda je ruknulo, počelo se sve kršiti i smirilo se sve, u principu ja nisam odmah vani izašao jer prestalo je naglo', kaže Džemal Bečirević.

Otkazale kočnice?

Mjesto nesreće u prijepodnevnim satima obišli predsjednik Uprave HŽ holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ Carga Zlatko Rogožar navodi se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Vlatka Škorić. Mjesto nesreće obilaze i dužnosnici iz nekoliko ministarstava. Očevid još traje i uzrok nesreće vjerojatno će se utvrđivati danima. No, prema neslužbenim informacijama, moguće je da je do nesreće došlo do kvara na kočnicama. 'Imalo smo očito sreću u nesreći, materijalna šteta je ogromna, ali srećom nema ljudskih žrtava', kazao je Zlatko Komadina, župan – goranski. 'Što se ovdje desilo u ovom trenutku je teško reći, ali očito će posljedice biti velike', rekao je Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik. Očevid na gotovo dva kilometra pruge obavlja se cijeli dan.

Čelni ljudi HŽ-a obišli su mjesto nesvakidašnje nesreće te krenuli put Zagreba. 'Jedan dio vlaka je zbog sile koja se stvorila kod iskakanja odmah raskinuo i zatim je dalje nastavio vožnju kroz kolodvor', rekao je Miljenko Belenčić, šef prometnog sektora HŽ Rijeka. Što bi bilo da se ovakva nesreća dogodila putničkom vlaku, u po bijela dana, Ili kompoziciji s teretom plina ili goriva, bolje je ni ne misliti. Ovog djela Rijeke ne bi bilo. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene