Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Isključen iz stranke čelnik HDZ-a čije ime je na listi ratnih zločinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HDZ-a u Gvozdu Anđelko Mrnjavac isključen je iz stranke zbog, kako je večeras izvijestio Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Šantek, "nanošenja političke štete HDZ-u".

Šantek je priopćio da su nadležna tijela HDZ-a donijela statutarnu odluku o brisanju iz članstva u toj stranci dosadašnjeg predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Općine Gvozd.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Isključenje Mrnjavca uslijedilo je nakon što je Županijski odbor SDP-a Sisačko-moslavačke županije od policije danas zatražio da utvrdi je li predsjednik HDZ-a u Gvozdu Anđelko Mrnjavac ista osoba za koju na svojim internetskim stranicama Hrvatski informativni centar (HIC) tvrdi da je kao pripadnik policije BiH počinio razne zločine nad Hrvatima civilima i zarobljenim pripadnicima HVO-a na prostoru sela Bilalovac, Datići i Pobrđe u općini Kiseljak.

Šantek je napomenuo da je Mrnjavac kao naseljenik iz BiH došao u Gvozd iz Pisarovine 2007. i da se učlanio u HDZ te da je na posljednjim unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Gvozda.

"Ne znamo je li riječ o Anđelku Mrnjavcu koji je u BiH osumnjičen za ratne zločine nad Hrvatima. On tvrdi da nije taj, da ima isto ime i prezime kao ta osoba", izjavio je Šantek, naglasivši kako se HDZ pridružuje zahtjevima da službena državna tijela utvrde je li riječ o istoj ili različitoj osobi.

Dodao je da je Mrnjavac od izbora za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Gvozda počinio više političkih pogreški kojima se ogriješio o Statut stranke te stranci nanio političku štetu, zbog čega je donesena odluka o njegovom brisanju iz stranke, neovisno o rezultatima policijskih izvida o njegovom identitetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene