Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Novu TV

Pogledajte posljednji TV intervju Milana Bandića: "Volio bih da ostatak Hrvatske živi kao Zagreb..."

Najdugovječniji zagrebački gradonačelnik u noći na nedjelju preminuo je od posljedica jakog srčanog udara.

Lokalne izbore i novu bitku za čelno mjesto u gradu Milan Bandić nije dočekao. U svom posljednjem televizijskom intervjuu koji je u lipnju 2020. dao Sabini Tandari Knezović u Dnevniku Nove TV govorio je o parlamentarnim izborima. 

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Rekao da su tijekom 20 godina njegove vladavine na čelu Zagreba mnogi ''prošli kroz njegovu sobu'' i da mu je dosta objeda na njegov račun te da će progovoriti o njima.

"Imati mirnu savjest je najvažnije, a još više ne biti licemjer", poručio je tada. 

Na pitanje što može ponuditi građanima, a da već od njega nisu vidjeli u posljednjih 20 godina, kazao je kako Zagrepčanima može ponuditi ono što već dugi niz godina radi.

''Volio bih da ostali dio Hrvatske živi pozitivni prirodni prirast kao Zagreb, da ljudi izvan Zagreba imaju naš standard u obrazovanju. Volio bih da imaju najmanju stopu nezaposlenosti kao grad Zagreb'', govorio je tada Bandić.

U vrijeme kada je dao intervju Dnevniku Nove TV od potresa u Zagrebu prošlo je nekoliko mjeseci. Propali su i prvi pokušaji da se donese Zakon o obnovi Zagreba. Tada je kazao kako je ruku u Saboru za obustavu zakona dignuo jer su ga – prevarili.

''Prevarili su me iz većine jer su obećali da će se prihvatiti amandman Stranke rada i solidarnosti i da ćemo na prvoj radnoj sjednici donijeti Zakon o obnovi. Da sam ja bio na onom mjestu na kojem nisam bio, Zakon bi bio donesen'', kazao je tada Bandić u Dnevniku Nove TV. 

Cijeli intervjuu pogledajte u prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene