Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠE VIJESTI U GODINI ČITANJA

Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom

Sajam Interliber
Sajam Interliber Foto: Dnevnik Nove TV
Ponovno je otkazan Međunarodni sajam knjiga Interliber koji se trebao održati krajem rujna i početkom listopada. Iz Zagrebačkog velesajma poručuju da se traži novi termin.

Međunarodni sajam knjiga Interliber, najveća hrvatska književna manifestacija i jedan od najposjećenijih sajmova na Zagrebačkom veselajmu, koji se obično održava početkom ili polovicom studenoga, prošle godine je otkazan, prvi put od 1977. godine, i to zbog pandemije koronavirusa. 

Ljubitelji knjiga s velikim su nestrpljenjem iščekivali novo izdanje u ovoj 2021. koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila Godinom čitanja, no opet stižu vijesti o novom otkazivanju, i to nakon što je već ranije otkazan i Mediteranski festival knjige, koji je početkom rujna trebao biti održan u Splitu.

Novi termin Interlibera u Zagrebu bio je zakazan ove godine za početak proljeća, no zbog epidemioloških mjera opet je otkazan i prebačen za jesen te je umjesto od 23. do 28. ožujka trebao biti održan od 28. rujna do 3. listopada. 

Međutim, u ponedjeljak je stigla nova obavijest da je opet došlo do odgode, naime, kako je na Facebooku objavio Zagrebački velesajam: ''43. međunarodni sajam knjiga Interliber održat će se u novom terminu 2021. godine kojeg ćemo uskoro objaviti. Na sastancima s nadležnim institucijama naišli smo na razumijevanje oko usklađivanja novog termina i epidemioloških mjera pod kojima će se Interliber održati''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Omiljeni sajam Još jedna manifestacija je žrtva korone: Prvi put od 1977. otkazan i Interliber

Pročitajte i ovo Knjižnica, ilustracija - 1 UMJESTO SAJMA - POPUSTI I kultura na respiratoru: Interlibera ove godine nema, ali okrepu za dušu kroz knjige i to po povoljnim cijenama ipak si možete priuštiti

''Nažalost, aktualna epidemiološka situacija još je jednom odgodila sajam Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Ali ne odustajemo. Zajedno s našim izlagačima, kada dobijemo zeleno svjetlo (a očekujemo uskoro), bit ćemo spremni za sajam koji svi volimo. Vjerujemo da Godina čitanja neće proći bez Interlibera jer knjiga je lijek, a čitanje terapija'', poručili su iz Interlibera.

 Ranije je već otkazan peti Mediteranski festival knjige (MFK) koji se ove godine, kao i lani, umjesto u svibanjskom terminu trebao održati početkom rujna u Splitu, no do otkazivanja je došlo zbog odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (RH) o zabrani održavanja sajmova u zatvorenom prostoru. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene