Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Za djecu

'Priče iz meteorološke škrinjice': Milan Sijerković predstavio svoju novu knjigu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika gužva bila je na predstavljanju knjige Milana Sijerkovića na Interliberu. Naš ugledni meteorolog neumorno piše već godinama. Ovo je već 18. knjiga koju je napisao. Dan je obilježilo i gostovanje velike spisateljske zvijezde i dobitnika Pulitzerove nagrade - Adama Johnsona.

Kako vjetar juri oko kuće? Zašto je odjeća od zraka prozirna i laka? Zašto munja bliješti, a grom trešti? Odgovore na sva ta, ali i mnoga druga pitanja mali čitatelji mogu potražiti u novoj knjizi jednog od najomiljenijih meteorologa - Milana Sijerkovića.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li od kuda dolaze gotovo svi meteorološki podaci? Odgovor na to pitanje otkriva meteorolog Ivan Čačić

'Dakle, tu ima o svemu pomalo što se odnosi na meteorologiju. Dakle, što je vrijeme, što je klima. Kako se prognozira. Osnovni dojmovi, samo što su napisani na jednostavniji način', kazao je Sijerković.

>>
Najčitanija knjiga trenutno u Hrvatskoj je...

Zanimljive priče oduševile su najmlađe, ali i glumicu Doris Pinčić. 'Ja inače obožavam pratiti vremensku prognozu jer mi je otac ribar i uvijek me učio daj je jedna od najvažnijih stvari pogledati kakvo će biti vrijeme sljedećeg dana ili ako sam se rano ustala - toga dana', otkrila je Pinčić.

Velika gužva bila je i na predstavljanju knjige američkog pisca Adama Johnsona. Njega je u spisateljsku orbitu lansirao roman 'Sin gospodara siročadi' koji mu je donio i Pulitzerovu nagradu. 'Bilo je to divno iznenađenje. Bio sam jako sretan i počašćen. Bio sam fasciniran Sjevernom Korejom. Proveo sam godinu dana samo čitajući o tome, ali jednom kad sam pročitao te priče i činjenice ljudi čiji su životi oštećeni životom tamo, stvari su se promijenile. Osjetio sam dužnost da pokušam ispričati njihovu priču', kazao je Johnson.

Adam Johnson inače je profesor kreativnog pisanja na Stanfordu, a 'Sin gospodara siročadi' treća mu je knjiga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene