Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv gradnje poslovnog kompleksa

Inicijativa "Ne damo Siget" održala novi prosvjed, teren će obići i gradonačelnik Bandić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa "Ne damo Siget" održala je novi prosvjed protiv izgradnje poslovnog kompleksa na livadi nasuprot benzinske pumpe u Sigetu.

Na prosvjedu se okupio mali broj građana koji su poručili kako su radnici tvrtke GEOLAB koji su do jutra provodili mjerenja, napustili teren, ali će nastaviti ispitivanje tla do ponedjeljka.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Poručuju i kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio obilazak terena na kojem bi trebao niknuti kompleks.

Inicijativa "Ne damo Siget" i u nedjelju je organizirala javno okupljanje u znak prosvjeda protiv gradnje poslovnog kompleksa, a prikupljali su se i potpisi za peticiju protiv gradnje. Peticiju je, kako doznajemo, do sada potpisalo više od 1000 građana.

Na tom bi se mjestu trebao izgraditi LIDL i pored njega stambena zgrada.

Stanovnici Sigeta od Grada traže da za izgradnju poslovnog kompleksa pronađe drugu lokaciju i da građani sami odluče što će se graditi na toj lokaciji, vodeći računa o očuvanju elemanata identiteta, ambijenetalnih obilježja, pješačkih pravaca, postojeće vegetacije i postojeće ulične mreže. Stanovnici Sigeta bi na toj lokaciji voljeli vidjeti tržnicu ili knjžnicu.

Gđa. Orsag Pasanac tvrdi i kako su se prilikom raspisivanja natječaja "izbjegla određena pravila" te da je natječaj raspisan nakon rasformiranja Vijeća gradskih četvrti.

DNEVNIK.hr je još u ponedjeljak, vezano za raspisivanje natječaja i eventualnu mogućnost promjene lokacije za izgradnju poslovnog kompleksa, poslao upit pročelnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanji Cvjetko Jerković, no odgovor - nismo dobili.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene