Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Donacija

INA ove godine donira 900.000 kuna zdravstvenim institucijama

PR
PR Foto: PR
Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu i općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku INA je donirala 250.000 kuna. To je tek prva u nizu donacija koje će INA ostvariti ove godine, a sve će biti namijenjene dječjim odjelima hrvatskih bolnica. INA će hrvatskom zdravstvenom sustavu ukupno donirati 900.000 kuna.

Svi stručnjaci se slažu kako je na promicanju i zaštiti zdravlja djece važno raditi od najranije dobi. Osiguravanjem zdravstvene zaštite i skrbi, promicanjem zdravih stilova života, prevencijom bolesti i ozljeda i brojnim drugim mjerama doprinosi se očuvanju i zaštiti zdravlja djece te smanjuje rizik za razvoj bolesti.

“U Jedinici intenzivnog liječenja Odjela neonatologije KB „Sveti Duh“ godišnje liječimo tristotinjak nedonoščadi i teško bolesne novorođenčadi. Kontinuirano praćenje vitalnih parametara (frekvencije srca i disanja, zasićenosti krvi kisikom, krvnog tlaka, tjelesne temperature…) medicinskom osoblju predstavlja osnovni klinički alat u praćenju stanja vitalno ugroženog novorođenčeta kao i praćenja učinkovitosti primijenjene terapije. Veliki problem u svakodnevnom radu predstavlja nam premali broj kardiorespiratornih monitora, dok su postojeći dijelom zastarjeli i kao takvi nisu potpuno pouzdani za praćenje vitalnih parametara nedonoščadi i teško bolesne novorođenčadi. Donacijom Ine planiramo nabaviti četiri nova moderna kardiorespiratorna monitora čime bismo značajno unaprijedili kvalitetu zdravstvene skrbi za naše najmanje i najosjetljivije pacijente”, izjavila je dr. Rebeka Ribičić, specijalist pedijatar, v.d. voditeljica Odjela neonatologije.

Mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med., ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak je rekao: “Iza nas su dvije godine naporne borbe s pandemijom nakon čega je bolnica teško oštećena u katastrofalnom potresu. Ono što je sigurno jest da će trebati još puno vremena, sredstava i napora da bolnica započne s normalnim radom. Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom. Stoga ćemo iskoristiti ovu donaciju za nabavu novih kreveta. Trenutno je situacija u bolnici pod kontrolom zahvaljujući izgradnji središnjeg paviljona i sanaciji kirurgije, očnog odjela, dermatologije i novim prostorima pulmologije u Petrinji. Tako da ova bolnica ima budućnost i uz malo strpljenja i napora imat ćemo potpuno novi izgled bolnice koja će moći raditi punim kapacitetom.”

PR PR Foto: PR

„Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva zato INA već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj i dobrobit djece smatrajući svojom obavezom pružati podršku i pomoć. Različiti negativni izazovi današnjice i globalne promjene utječu na djecu, a na svima nama je da pokušamo te nepovoljne utjecaje smanjiti na najmanju moguću mjeru kako bismo osigurali dobrobit za djecu“, rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

Samo u zadnjih 11 godina INA je u zdravstveni sustav Republike Hrvatske uložila 7,7 milijuna kuna te će nastaviti pomagati i pružati podršku uvijek kada je to potrebno.

Više informacija dostupno je na https://donacije-bolnicama.ina.hr/.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene