Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puni povrat novca

Ikea s tržišta povlači putnu šalicu: "Može sadržavati povišene razine određenih kemikalija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putna šalica može sadržavati razine dibutil ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica. Kako je IKEA prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom, zaustavila je prodaju putne šalice do završetka istrage. Pozivaju kupce da vrate šalice u robnu kuću, a dokaz o kupnji ili račun nije potreban.

IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti. Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Slika nije dostupna Objavilo Ministarstvo Previše pesticida: S tržišta se povlači još jedan proizvod

IKEA vrlo ozbiljno shvaća sigurnost proizvoda. Sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i našim vlastitim IKEA zahtjevima. IKEA je nedavno zaprimila izvješća o ispitivanjima koja pokazuju da putna šalica može sadržavati razine dibutil-ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica. IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji).

Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji niti račun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene