Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREPORUKE ostaju

Iako su ublažene, epidemiološke mjere na biralištima i dalje vrijede - prisjetimo se na što trebamo obratiti pažnju

Aktualno Galerija Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 1 Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič - 3 Mario Jurič - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič - 1 Mario Jurič - 1 Foto: DNEVNIK.hr Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 2 Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič - 2 Galerija 1/5 >>
U nedjelju će se glasovati u šatorima, školama, vrtićima, vatrogasnim domovima, pa čak i u sudnicama. Reporter Mario Jurič bio je u jednoj sudnici u Dubrovniku.

Za vrijeme izbora sudnica dubrovačkog suda pretvara se u biralište. Svojevrsnu političku presudu tada donose građani. Sudnicu su uredili članovi biračkog odbora i sve je moralo biti spremno do sedam ujutro kada se birališta otvaraju. Birače čeka, ako ništa drugo, onda jednostavniji način glasovanja.

Na glasačkim listićima će ih dočekati imena dvoje kandidata. Redoslijed ovisi o tome koliko je određeni kandidat dobio glasova u prvom krugu.

U prvom krugu su neki kandidati nestali s lista, ali nije nestao i koronavirus. Epidemiološke mjere u Hrvatskoj su nešto bolje nego tijekom prvog kruga izbora. Ali, kad je riječ o izborima, sve ostaje isto kao u prvom krugu. Maske, dezinfekcija ruku i razmak vrijede i ovaj put.

Preporuka je ponijeti vlastitu kemijsku olovku na biralište, te se što kraće zadržavati. Izlaznost u prvom krugu lokalnih izbora na razini Hrvatske bila je tek 46,77 posto. Vidjet ćemo kako će birači biti motivirani te kome će oni presuditi - tko će voditi njihov grad, općinu ili županiju iduće četiri godine

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene