Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utakmica i koncert

Humanitarna akcija za dječju onkologiju KBC-a Split: "Zbog jedne ljubavi"

Humanitarna akcija Lions Split (Foto: Lions Split)
Humanitarna akcija Lions Split (Foto: Lions Split) Lions Split
Aktualno Galerija +0 Humanitarna akcija Lions Split (Foto: Lions Split) Galerija 1/1 >>
Lions klub Split organizira humanitarnu akciju “Zbog jedne ljubavi”, koja za cilj ima prikupiti novčana sredstva potrebna za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split.

Klinika za dječje bolesti je ponijela prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” te je roditeljima omogućen 24-satni boravak uz svoje dijete tijekom trajanja hospitalizacije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nakon utakmice Dinama i Hajduka Milanović o neredima u Splitu: "Navijači su žrtve nebrige i nesposobnosti Plenkovićeve vlasti" Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

Zbog toga je neophodno unaprijediti postojeće uvjete, što zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje prostorija u Zavodu za hemato-onkologiju, kao i nabavku novog namještaja i opreme.

Radovi će uključivati, između ostalog, zamjenu podova, odnosno postavljanje antistatičkog linoleuma kako bi se spriječile infekcije, uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece, te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci.

Ovom humanitarnom akcijom će se, zasigurno, unaprijediti uvjeti boravka u Zavodu za hemato-onkologiju pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja.

U okviru ove velike humanitarne akcije, uz potporu HNK Hajduk, u subotu 20. travnja u 17:30 sati na poljudskom stadionu, uoči jadranskog derbija Hajduk – Rijeka, bit će održan i humanitarni koncert „Zbog jedne ljubavi.“

Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i Grupa Viva. Ulaznica za nogometnu utakmicu, ujedno je ulaznica i za koncert.

Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi” trajat će od 1. travnja do 28. lipnja ove godine. Ciljani iznos akcije je 108.000,00 kn, a sredstva će se prikupljati izravnim uplatama na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb te pozivom na humanitarni broj 060 9001 (cijena poziva 6,25kn).

Aktualno Pred nama je poseban F1 vikend: Tko u nedjelju pobijedi, ulazi u povijest +0 Velika nagrada Kine (Screenshot: YouTube) Automoto Pred nama je poseban F1 vikend: Tko u nedjelju pobijedi, ulazi u povijest 1/1 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene