Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS raskida postojeću koaliciju u Zagrebačkoj županiji, počinje dogovore s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zagrebačke županije raskida postojeću koaliciju u Zagrebačkoj županiji (HSS-SDP-HNS-HSU) zbog dužega nesuglasja između potpisnica koalicijskoga sporazuma i počinje dogovor za sklapanje koalicije s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ).

Tajnik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Roman Rodić izvijestio je da je odluku o raskidu dosadašnje koalicije jednoglasno donijelo Predsjedništvo Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije na sjednici održanoj 30. lipnja kada je odlučeno i o početku pregovora o koaliciji s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Rodić je rekao da je dosadašnja koalicija raskinuta zbog poteškoća među koalicijskim partnerima koje traju već dvije godine te činjenice da oko godinu dana nije bilo političke koordinacije među koalicijskim partnerima.

Rodić je podsjetio da su dosadašnji koalicijski partneri potpisali koalicijski sporazum na rok od sedam godina u kojemu je sadržan i načelni dogovor o političkoj koordinaciji.

U priopćenju Rodić pak navodi da je na "nizu koordinacija koalicijskih partnera vladala loša atmosfera, a pojedini čelnici koalicijskih stranka izjavili su da takvu koaliciju smatraju neperspetivnom pa se u posljednje vrijeme nisu ni održavali sastanci koordinacije".

Dodaje se da je na tom načelu počelo i dogovaranje strateškoga partnerstva SDP-a i HNS-a za sljedeće lokalne i regionalne izbore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene