Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adlešič podupire Sanadera

HSLS podupire Vladine mjere štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske socijalno-liberalne stranke i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič izjavila je da njezina stranka podupire najavljene mjere štednje hrvatske Vlade te poručuje gradonačelnicima i načelnicima općina iz HSLS-a da primjene mjere štednje u svojim sredinama i da ne poskupljuju komunalne naknade.

Nakon sjednice Predsjedništva HSLS-a na kojoj se, među ostalim, raspravljalo i o Vladinim najavljenim mjerama vezanim uz ekonomsku politiku u idućoj godini, Đurđa Adlešič je istaknula da 'zamrzavanje' rasta plaća treba biti zadnja mjera u ekonomskoj politici nakon što se, kako je rekla, 'ispucaju sve ostale'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Pozvala je državna tijela, ali i građane na štednju jer se kriza, kako je naglasila, 'ne događa negdje drugdje'. Počinjemo štedjeti na domjencima, a sigurno će se početi i s drugim oblicima štednje, dodala je Đurđa Adlešič.

Naglasila je da HSLS podupire infrastrukturne javne radove, no očito je, dodala je, 'da se svi projekti koje smo željeli neće moći realizirati'. Zauzela se za nastavak radova na Pelješkome mostu, ističući da se može usporiti ritam gradnje.

Najavila je da su gradovima i općinama gdje je HSLS na vlasti ili sudjeluje u njoj predložili da ne održavaju božićne i novogodišnje domjenke jer je to u pravilu bacanje novca. Također, dodala je, HSLS predlaže svojim dužnosnicima na lokalnim razinama da ne dižu komunalne naknade, kao ni plaće.

Đurđa Adlešič istaknula je da će u predizbornoj kampanji za lokalne izbore iduće godine HSLS biti vrlo štedljiv te da na svojim skupovima neće plaćati nastupe estradnih umjetnika.

Najavila je da u petak treba biti predstavljen nacrt novih zakonskih mjera o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, koji bi do kraja godine trebao biti u saborskoj proceduri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene