Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najduža ljudska špaga

Mladi i stari zajedno s našim gimnastičarima spojili su se u promociji sporta i zdravlja: "Bilo je teško, malo bolno“

Aktualno Galerija Najdulja gimnastička špaga - 2 Najdulja gimnastička špaga - 2 Foto: DNEVNIK.hr Najdulja gimnastička špaga - 1 Najdulja gimnastička špaga - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najdulja gimnastička špaga - 3 Najdulja gimnastička špaga - 3 Foto: DNEVNIK.hr Najdulja gimnastička špaga - 4 Najdulja gimnastička špaga - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Najdulja gimnastička špaga - 5 Galerija 1/6 >>
Gimnastičari, ali i svi koji su imali dobru volju, okupili su se diljem Hrvatske kako bi napravili najdužu ljudsku špagu. I uspjeli su!

Najduža ljudska špaga. 1.349 metara u šest hrvatskih gradova. Mali i veliki gimnastičari okupili su se točno u podne, a špagu napravili i držali - tri minute. Podrška su im bili i hrvatski gimnastički reprezentativci Tin Srbić i Christina Zwicker koji tvrde kako je špaga osnova gimnastike. Najduža špaga je promocija gimnastike i bavljenja sportom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prate ga nesreće Zlo i naopako na OI: Gimnastičara sa stravičnim prijelomom noge ispustili s nosila! Slika nije dostupna Postao popularan Fascinantno ili opasno? Beba gimnastičarskim pokretima zaludila Instagram

"Jako dobro za djecu općenito ako se žele nekim drugim sportom bavit u životu, gimnastika daje jedan jako dobar temelj za djecu u tih prvih par godina, oni se i motorički razviju“, kazao je Srbić novinarki Nove TV Eni Dumenčić.

Za sudjelovanje ipak nije bilo važno savršeno napraviti element, već samo imati dobru volju, a nju su građani imali. "Nije teško, lagano je ako hoćeš“, "Zabavno je, imamo odlične trenere“, "Teško je bilo držat ali uspio sam“, "Bolno malo“, bili su neki od komentara sudionika.

"Ja osobno možda ne bi mogao baš evo tako dobru špagu kao klinci jer nisam tako više razgiban kao što sam nekad bio, ali eto oni su napravili“, zaključio je naš reprezentativac.

A uz puno truda i treninga mogu napraviti još bolje sportske rezultate.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog uz tekst.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene