Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj nestalog Splićanina

Hrvatski kriminalist: ''Prekasno se krenulo u pretragu rijeke... To je bilo više političko paradiranje nego stvarni rad''

Aktualno Galerija Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Tonći Prodan - 3 Tonći Prodan - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tonći Prodan - 2 Tonći Prodan - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tonći Prodan - 1 Galerija 1/4 >>
Potraga za nestalim Matejem Perišem proširena je i na obalu Dunava nizvodno od Beograda. U Splitu policija ponovno razgovara s njegovim prijateljima, a ocu se u potrazi u petak priključio i vrh srpske policije.

Niske temperature, snijeg i led, dodatno otežavaju potragu za nestalim Matejem Perišem.

Za policiju su bitni posljednji kontakti. ''Svaki kontakt može biti od izuzetne važnosti, osobito zadnji jer bi mogli ukazivati na razloge. Tu ima nekoliko pitanja. Gdje je išao, zašto je hvatao taksi...? Na ta ista pitanja mogu odgovoriti i osobe koje su bile s njim u klubu, je li bilo nešto sporno s obzirom na to da je bilo niz kontradiktornih informacija'', pojasnio je kriminalist Tonći Prodan u Dnevniku Nove TV.

Pitanje je, ističe Prodan, ''je li Periš iz nekog banalnog razloga istrčao iz kluba ili odgovor možda leži u povijesti njegovih odnosa s nekim iz toga kluba ili izvan njega''.



Veseli ga da su hrvatski kriminalisti otišli u Srbiju. ''Kao struka zasigurno znaju više i oni sada mogu nastaviti dio istrage na našem području. Mogu ući u povijest njegova života i utvrditi je li postojala neka devijacija zbog koje se sve ovo dogodilo'', ističe Prodan.

Smatra da se kasno krenulo u pretragu rijeke. ''Ako je glavni medij bila rijeka, a tamo nisu pronađeni biološki tragovi, onda je srpska policija izašla tamo tek peti dan kada smo vidjeli njihove političare koji se voze rijekom, to je više političko paradiranje nego stvarni rad'', napominje Prodan te dodaje da ne ulazi u rad policije.

Pročitajte i ovo Nenad Periš Prati potragu u Beogradu Matejev otac komentirao rekonstrukciju kretanja svojeg sina: "Policija je predstavila dijelove svojih saznanja vrlo stručno. Ono što očekujem je..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepotvrđene informacije VIDEO Uz Savu nije bio sam? Uvećana snimka baca novo svjetlo na Matejev nestanak

''Ako se ispostavi da se dogodio nesretan događaj kraj rijeke, onda bi moglo ispasti da je fingirano kazneno djelo'', ističe Prodan te dodaje da je vrlo važno istaknuti da policija može napraviti forenziku svih njegovih kontakata, računala. ''Tu možda leži odgovor. Važno je prikupiti i informacije svih građana. To su mogle biti osobe koje su recimo vlasnici smještajnog objekta i slično'', zaključio je Prodan u razgovoru s reporterom Ivanom Kaštelanom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene