Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla pomoć

Hrvatski kanaderi u akciji iznad Tomislavgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva kanadera iz Hrvatske uključila su se u petak u gašenje požara na području općine Tomislavgrad u BiH, izvijestili su iz općinskog poglavarstva.

Hrvatski zrakoplovi su oko 9 sati ujutro stigli na područje Buškoga jezera iz kojega uzimaju vodu za gašenje požara u zapadnim, teško pristupačnim djelovima općine. Najteže je stanje u naseljima Roško Polje, Bukovica i Vukodol u kojima se vatra proširila s okolnih planina gdje već gori danima.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Slika nije dostupna Najgora protupožarna sezona Za njih ovoga ljeta nema odmora: ''Sve dok ima i jedne kapi kerozina u RH, nema posustajanja''

Gasitelji su na dolazak kanadera čekali nekoliko dana u Tomislavgradu zbog gašenja velikog broja požara u Hrvatskoj. Po informacijama iz općine Tomislavgrad jučer je u posljednji trenutak obranjeno više kuća i gospodarskih objekata u naselju Čobanovićima gdje se vatra približila na nekoliko metara. Zajedničkim snagama djelatnika šumarije, vatrogasaca, mještana i pripadnika Oružanih snaga BIH te uz pomoć helikoptera spriječeno je najgore.

>> Požari bjesne Hercegovinom: 'Ne možemo ništa bez hrvatskih kanadera'

I drugdje u BiH je aktivan veliki broj požara čije je gašenje otežano zbog teško pristupačnog terena.

Na području općine Konjic najteže je stanje u Glavatičevu, gdje vatru gasi 25 pripadnika Oružanih snaga BiH te helikopter EUFOR-a. Na području Trebinja u gašenju požara pomogao je helikopter Oružanih snaga BiH. I dalje gori šuma u brdima iznad Srebrenice, ali je zaustavljeno širenje požara. Problem stvara teško pristupačan i miniran teren. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene