Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvala braniteljima

'Branitelji su nam dali slobodu, NATO sigurnost, a EU će donijeti blagostanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi obilježavanja pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Vlade Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Vaše fotografije i video snimke obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju možete nam poslati i vi na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Uz predsjednika Vlade bili su i ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić.

>> Večeras kreće slavlje: Hrvatska broji sate do ulaska u EU!

Ministar Matić tom  je prilikom rekao kako je na današnji dan, uoči samog ulaska Hrvatske u EU, ovo simbolična zahvala hrvatskim braniteljima. Hrvatski branitelji najzasulužniji su da smo ovo doživjeli i za sve ono što nas od sutra čeka, kazao je nakon polaganja vijenaca ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić.

'Danas se s ponosom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su 90-ih imali upravo ovu viziju, slobodu, sigurnost i blagostanje. Slobodu su nam osigurali hrvatski branitelji, sigurnost smo dobili ulaskom u NATO savez a blagostanje bi trebalo nastupiti od sutra, ali tu mi trebamo učiniti puno', istaknuo je.

'Svatko od nas hrvatskih građana treba dati svoj doprinos, i na taj način ispuniti san svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za ovo što danas imamo. Za to im hvala i zato smo se danas okupili u ovom broju da im odamo dužnu počast', rekao je Matić.

Na upit novinara kakvu poruku Hrvatska šalje susjedima u regiji, Matić je odgovorio: 'Neka sljede naš put. On nije lagan, to su vidjeli, nije ni kratak, ali ako se potrude i ako si daju truda doći će i oni do ovoga koraka', rekao je Matić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene