Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualna Mliječna staza

Naš korak za djecu s teškoćama: Humanitarna utrka u kojoj putem aplikacije svi možemo sudjelovati

Humanitarna utrka Mliječna staza - 2
Humanitarna utrka Mliječna staza - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Humanitarna utrka Mliječna staza - 1 Humanitarna utrka Mliječna staza - 1 Foto: DNEVNIK.hr Humanitarna utrka Mliječna staza - 2 Humanitarna utrka Mliječna staza - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić, ministar financija, sudjelovao na humanitarnoj utrci Mliječna staza Zdravko Marić, ministar financija, sudjelovao na humanitarnoj utrci Mliječna staza Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sudjelovao na humanitarnoj utrci Mliječna staza Galerija 1/4 >>
Počela je Mliječna staza, Unicefova humanitarna utrka, pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike. Koronavirus premjestio je utrku u virtualno okruženje i tako je učinio još dostupnijom.

Zbog rijetke bolesti 9-godišnji Nikola ne može govoriti, samostalno sjediti, jesti... Terapija senzorne integracije njemu i obitelji puno je pomogla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MLIJEČNA STAZA 2021. Počela UNICEF-ova utrka koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju: Zasad prijavljeno oko 6000 sudionika UNICEF-ova Mliječna staza - 3 UNICEF I RESORNO MINISTARSTVO Lea ima 15 godina i niz poteškoća od rođenja, ali poteškoća ima i u sustavu: UNICEF i ove godine organizira humanitarnu utrku za pomoć Lei i drugoj djeci s poteškoćama

"Pokreti su bili konkretniji, lakše izvodljiviji, koncentracija i zadržavanje pažnje je bilo vidljivo i značajno bolje, lakše shvaćao što se od njega traži“, kaže Miranda Kokotović, Nikolina majka.

Za pomoć djeci s teškoćama ovih se dana diljem zemlje trči UNICEF-ova Mliječna staza. Cilj je nabava senzorne opreme, otvaranje senzornih soba i edukacija stručnjaka.

"U ranoj intervenciji terapije i rad znače puno, može utjecati na kasnije poteškoće u učenju, ponašanju“, kaže Tatjana Petrović Sladetić, ravnateljica Malog doma Zagreb.

Utrka je ove godine virtualna, sudionici kilometre skupljaju putem aplikacije.

"Svi mogu sudjelovati, nije natjecateljska, može se hodati, trčati, voziti u kolicima, kako god vam paše“, rekao je Marin Ilej, voditelj Odjela komunikacija u UNICEF-u.

"Lijep način da možda i obitelji provedu više vremena vani“, kaže Miranda Medaković Stepinac.

Priključile su se brojne osobe iz javnog života, ali i šestero ministara.

"Smatram da je to plemenito, da ćemo podići svijest o tome da postoje određene skupine u društvu kojima treba pomoć“, kaže Josip Aladrović.

"Svi skupa ovako doprinijeti kroz donacije, ali i kroz cijelu inicijativu toj jednoj plemenitoj svrsi“, rekao je Zdravko Marić.

Utrka traje do 20. rujna, do danas se prijavilo više od 7000 građana, a prijave su i dalje otvorene.Važno je jedino stići do cilja i pružiti ruku pomoći.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene