Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajući podaci

Istražili smo što dovodi do toga da umjesto veselja netko poseže za oružjem

Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hitni prijem u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hitni prijem u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Hitni prijem u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/7 >>
Blagdansko ozračje diljem Hrvatske nažalost kvarili su zvuci sirena, hitne pomoći i policije.

Dvije osobe su ubijene, dok su dvije s teškim ozljedama završile u bolnici. Što dovodi do toga da umjesto veselja netko poseže za oružjem, istražila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Pod sirenama hitne s teškim ozljedama žena je prevezena u zadarsku bolnicu. Nakon što ju nije uspio pregaziti, bivši suprug pokušao ju je izbosti nožem.

Krvavi napad i na Badnjak. 81-godišnjak u mjestu Koritna kraj Đakova električnom pilom pokušao je ubiti svoju 10 godina mlađu suprugu. Spas je stigao u posljednji trenutak, a nesretna žena ostala je bez dva prsta na ruci.

Stanovnicima Kupinca mirne blagdanske dane uznemirile su sirene. Maloljetnik je nanio smrtonosne ozljede drugom maloljetniku.

Što je uzrok da se u vrijeme blagdana češće poseže za oružjem, pojasnila nam je psihijatrica, dr. Dijana Staver.

"U tim situacijama blagdanskim kada su ljudi otkočeniji, kada su emocije lakše dostupne možda nešto što je od prije postojalo, što je tinjalo u takvim situacijama, pogotovo ukoliko je još neka psihoaktivna tvar bila konzumirana, onda će to sve lakše doći do izražaja", smatra dr. Staver.

Napadači najčešće koriste hladno oružje

Statistike kažu kako ubojice i napadači češće koriste hladno oružje.

"Unazad nekoliko godina otprilike 50 posto kaznenih djela je počinjeno s hladnim oružjem, samim tim jer je najlakše dostupno sredstvo počinjenja, nakon toga je vatreno oružje, zastupljeno 30 posto", pojašnjava Ivica Kropek iz Ravnateljstva policije.

Posljednji vatreni okršaj dogodio se u srijedu u Vinkovcima. 32-godišnjeg muškarca rođak je ubio hicem iz puške.

Napomenimo kako je policija sve napadače i ubojice ekspresno uhitila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene