Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska policija pripremala uhićenje osumnjičenika za ubojstvo Pukanića i Franjića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Policije Republike Srpske Uroš Pena izjavio je kako su i hrvatski policajaci boravili u Banjoj Luci od prošlog četvrtka radi pripreme uhićenja Željka Milovanovića, osumnjičenika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, koji je od subote u bijegu.

Policija je u subotu u Doboju premetnula stan i kuću blizu toga grada, gdje je Milovanović boravio, a on sam navodno je pobjegao desetak minuta prije dolaska policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhovni sud odlučio Za Pukanićevo ubojstvo Milovanoviću će se suditi i u Zagrebu Slika nije dostupna Presuda u Beogradu Milovanović osuđen na godinu i 10 mjeseci

'Kolege iz Hrvatske s nama su vodili pripreme i akciju do zadnjeg trenutka, a bio je nazočan i hrvatski tužitelj', izjavio je Pena, a prenose banjolučki internetski portali. 

Pena je to rekao objašnjavajući da su hrvatski policajaci stigli u Banju Luku prošlog četvrtka navečer, a premetačina Milovanovićevih boravišta obavljena je dva dana poslije, pri čemu je Milovanović izbjegao uhićenje. Pena opovrgava medijska nagađanja da je netko iz policije Milovanoviću dojavio kako se priprema akcija njegova uhićenja, nakon čega je pobjegao. 

>> 'Policija RS-a intenzivno traga za Milovanovićem'

>> Milovanović čeka da ga prebace u Srbiju?

>> Milovanović je još uvijek u BiH?

>> Milovanović imao sustav za uzbunjivanje

Njemački 'Deutsche Welle' zamjerio je hrvatskim medijima da su, objavljujući identitet Željka Milovanovića - osumnjičenika za Pukanićevo ubojstvo, Milovanoviću pomogli u bijegu, ali su čelnici hrvatske policije to opovrgnuli.

Pena je ustvrdio kako u Republici Srpskoj i regiji nema mnogo ljudi koji znaju sastaviti eksplozivnu napravu koja se aktivira daljinskim upravljačem, a kakvom je ubijen Pukanić. Po Peninim riječima, takvim je eksplozivom u studenome prošle godine u Banjoj Luci ubijen lokalni dužnosnik Milan Vukelić, koji je javno kritizirao korupciju u tom gradu i Republici Srpskoj. 

Pena je dodao kako je na jednak način u siječnju ove godine na Palama, u mafijaškom obračunu, ubijen Vlatko Mačar, koji je policiji bio poznat po mnogim kaznenim djelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene