Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postali partneri

Hrvatska ima novu vodeću nacionalnu hotelsku tvrtku: Anđelko Leko prodao većinski udio svojih hotela Adrisu

Hotel Monte Mulini (Foto: Adris grupa)
Hotel Monte Mulini (Foto: Adris grupa) Adris grupa
Aktualno Galerija +0 Hotel Monte Mulini (Foto: Adris grupa) Galerija 1/1 >>
Predsjednici uprava Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu.

Kao što se navodi u ugovoru, Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto). Anđelko Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa. Ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Pročitajte i ovo Ustavni sud Opravdanost Ustavni sud odbio zahtjev udruge poslodavaca: "Riječ je o samo jednoj od niza mjera Vlade'' Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura

"Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas: Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu. Ulaskom u segment gradskih hotela i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije (Sheraton, Westin) s kojom HUP surađuje, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude. Gotovo 80 posto i HUP-ove ponude čine hoteli s 4 i 5 zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Ustraje na izvrsnosti svoga poslovanja, rastu i razvoju, te otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i svoje dioničare", stoji u priopćenju Adris Grupe.

"Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane. Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo svoju konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa", izjavio je nakon potpisivanja ugovora mr.sc. Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene