Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zna baciti udicu

Hrvatska dobila svjetsku prvakinju u ribolovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženska ekipa ribolovki donijela je medalje sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Reprezentacija seniorki štapom lovi i krupne ribe!

Ova žena zna kako baciti udicu, štoviše, ona je svjetska prvakinja u tome. Katarina Vrcan, vratila se iz Južnoafričke Republike, sa svjetskog prvenstva u lovu štapom s obale. 'Zapravo sam guštala prvi put na natjecanjima kao da idem lovit za svoj gušt, zapravo se lovilo dnevno i po 40-tak kila ribe s obale, po četiri sata', rekla nam je Katarina Vrcan, svjetska prvakinja u lovu štapom sa obale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tragične smrti Tragično poginulog 'kralja čokolade' zamijenit će njegov mlađi brat Slika nije dostupna Čak 31 brod u zatočeništvu Južnoafrička fregata krenula u borbu protiv gusara

>> VIDEO: Kad loviš sabljarku...

I hrvatska reprezentacija, u kojoj je zajedno s Katarinom i Blanka Jakić, osvojila je medalju, onu srebrnu. 'Išli smo eto da doživimo tu vrstu ribolova na velike ribe, međutim to je nama tako dobro išlo da smo normalno pokorili Južnoafričku republiku, za razliku od nekih koji je nisu ni vidjeli', ističe Blanka Jakić, reprezentativka u lovu štapom s obale.

Strpljenje i ljubav prema moru

Uz njih su inače u reprezentaciji i Mirjana Pobor, Ardena Bajlo, Ljiljana Biro i Nada Miletić. 'Tamo su ribe otprilike minimalno kilogram težine, a love se dva, tri, pet kila deset, dvadeset, trideset. Mi ovdje baš takvu ribu ne lovimo, pogotovo na našim natjecanjima, lovimo kneze i špare', pojasnila je Jakić. Aktualna prvakinja ulovila je i jedan primjerak od dvadeset i dva kilograma.

'U jednom momentu sam pomislila da ga neću uspjeti izvući ipak sam dovela ga do same obale i u jednom momentu sam pala od umora i slomila jedan najvrjedniji štap koji imam, međutim riba je već bila na suhome, bacila sam se na nju i ona je bila vani', ispričala je Vrcan. Ključ njihova uspjeha je kažu strpljenje i ljubav prema moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene