Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetsko prvenstvo

HRVATSKA MLADOST OPET RASTURA Zagrebački srednjoškolci pokorili svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martin Rosenzweig, Marija Jarnjak, Eta Krpanec, Tin Puljić i Luka Petrović osvojili su prvo mjesto na Svjetskom debatnom prvenstvu.

Hrvatska debatna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Svjetskom debatnom prvenstvu u Singapuru u kategoriji država izvan engleskog govornog područja. Hrvatsku su predstavljali srednjoškolci Martin Rosenzweig, učenik XV. gimnazije te Marija Jarnjak, Eta Krpanec, Tin Puljić i Luka Petrović, učenici II. gimnazije.

Pročitajte i ovo Provjereno: Navijačka groznica - 1 U pobjedi i porazu Neki ga već nazivaju najboljim trenerom svih vremena: "Mislio sam da je to mjesto rezervirano za neke druge face" Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 2 USUSRET SPEKTAKLU Za koga će navijati hrvatski Argentinci, a za koga argentinski Hrvati? "Ne, nema dvojbe"

Ovaj izniman uspjeh hrvatskih učenika postignut je na Svjetskom prvenstvu u debati održanom u Singapuru od 25. srpnja do 5. kolovoza 2015. godine. U konkurenciji 53 zemlje svijeta naši su srednjoškolci pobjedama protiv Španjolske, Mađarske, Bahreina, Argentine i Litve postali svjetski prvaci u debati u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinji jezik.

''Ovaj uspjeh rezultat je napornog rada i priprema. Spremali smo se tijekom cijele školske godine, a od završetka nastave svakodnevne pripreme zahtijevale su i žrtvovanje prvog dijela ljetnih praznika. Ako uzmemo u obzir da je nedostajala samo jedna presuda u našu korist za još bolji rezultat, žrtva se očito isplatila. Reprezentacija će nastaviti raditi kao i do sada te se nadamo još boljim rezultatima dogodine'' rekla je trenerica hrvatske reprezentacije, Anastazija Stupar.

NAJMLAĐI IKAD KOJI JE OSVOJIO PRESTIŽNU NAGRADU Veliki uspjeh mladog Hrvata

Debatna reprezentacija djeluje u sklopu Hrvatskog debatnog društva, udruge koja u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske podučava djecu ovoj izvanškolskoj aktivnosti. Na svjetskom prvenstvu debatirali su o problemu imigracije, prilagodbi radnog zakonodavstvo zahtjevima modernog tržišta, poboljšanju sustava kaznenog zakonodavstva, utjecaju anketa javnog mijenja na političke utrke te o zaduživanju država i rješavanju dugova Grčke. Uzmemo li u obzir kompleksnost ovih tema i njihovu odsutnost u školskoj nastavi uspjeh naših učenika i učenica čini se još značajnijim.

Učenici i učenice se u Hrvatsku vraćaju u petak 07.08.2015. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene