Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donacija riječkoj školi

Hrvat izumio opremu za rehabilitaciju djece oštećena sluha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka Osnovna škola Brajda od danas je bogatija za najsuvremeniju opremu za rehabilitaciju i edukaciju djece oštećena sluha.

U toj se školi već više od petnaest godina provodi program potpune integracije djece oštećena sluha. S ponosom ističu kako se neki od njihovih bivših učenika trenutačno školuju i na visokoškolskim ustanovama. Gotovo 200 tisuća kuna vrijedna verbotonalna oprema pomoći će bržem razvoju govora, a od ideje do realizacije u potpunosti je hrvatski proizvod.

Pročitajte i ovo Dirljiv susret dobročinitelja iz Norveške i obitelji Lacković (Foto: dnevnik.hr) - 9 Nisu ostali ravnodušni Dirljiv susret dobročinitelja iz Norveške i obitelji Lacković: "Vi od danas možete mirno spavati u svojoj kući" Slika nije dostupna Napadnuto 16 Amerikanaca Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" SAD razmišlja o zatvaranju veleposlanstva na Kubi

'To je velika, velika pomoć zato što će sad uz redovnu nastavu,mi smo odmah kat iznad, oni ovdje imati stručnu pomoć i bit će im puno lakše', rekla je učiteljica Mirjana Komesarović.

'Rehabilitacija može biti uspješna i može dovesti do toga da dijete komunicira zvukom, da ne komunicira gestom', objašnjava Vladimir Kozina, izumitelj i projektant verbotonalne opreme.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene