Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravit će i 10 brodova

HRM proslavio 18. obljetnicu od svog osnutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan hrvatske ratne mornarice i 18. obljetnica njezina osnutka svečano je proslavljena u riječkoj luci.

Uz svečano postrojavanje i 12 vojnih brodova privezanih u luci, zapovjednik ratne mornarice, kontraadmiral Ante Urlić istaknuo je važnost mornarice u zaštiti Jadranskog mora. Uz 2 nedavno kupljena, Urlić je najavio i gradnju 10 novih brodova. Hrvatska ratna mornarica sudjeluje u šest međunarodnih misija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV doznaje Predsjednica traži istragu i stegovni postupak protiv zapovjednika HRM-a nakon što smo objavili snimku jurnjave automobila u kojem je bio na autocesti Slika nije dostupna Remontno brodogradilište u Šibeniku Ugašen požar na raketnoj topovnjači Vukovar: Član posade i dvojica djelatnika u bolnici zbog udisanja dima

'Posebno pozdravljam sve pripadnike oružanih snaga i hrvatske ratne mornarice, koji se nalaze u međunarodnim vojnim misijama i operacijama diljem svijeta, čije angažiranje doprinosi uspostavljanju svjetskog mira i stabilnosti', poručio je kontraadmiral Ante Urlić, zapovjednik HRM-a. 'Mi možemo reći da smo zahvalni svima onima koji su proveli dio svog vremena u osnivanju hrvatske ratne mornarice, koji su doprinijeli razvoju mornarice', nadovezao se general pukovnik Slavko Barić, iz Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene