Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hodak: 'Za Zagorca se zalagali i ruski političari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rješavanje slučaja umirovljenog generala Vladimira Zagorca od najviših su hrvatskih dužnosnika tražili i ruski političari, kazao je Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak, ističući da i to potvrđuje njegovu tezu kako je protiv Zagorca pokrenut politički montirani proces.

Prema pismima čije je preslike podijelio novinarima za Zagorca su se kod predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera te još nekih političara založili dužnosnik ruskog parlamenta Dume Aleksandar Koržakov te predsjednik udruge 'Vympel-Garant' koja okuplja bivše zaposlenike državnih sigurnosnih službi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagorec neće biti pokajnik, postupak proglašen tajnim Slika nije dostupna Slučaj Zagorec: Uhićena 'krunska svjedokinja'

Aleksandar Koržakov, po činu je general pukovnik i trenutni zamjenik predsjednika parlamentarnog Odbora za obranu, Predsjednik udruge veterana i suradnika Sigurnosne službe Predsjednika Ruske Federacije i Potpredsjednik Nacionalnog odbora za borbu protiv korupcije. 

>> Slučaj Zagorec: Uhićena 'krunska svjedokinja'

U pismu za koje Hodak tvrdi da ga je uputio predsjedniku Mesiću stoji da im je Zagorec poznat 'kao vjerni sin svojega naroda, koji je puno godina vjerno služio Republici Hrvatskoj i njezinu narodu'. 

'Molim Vas da se uključite i zapovjedite kompetentnim tijelima da se objektivno snađu u nastaloj situaciji i donesu pravednu odluku o daljnjoj sudbini zaslužnoga generala i njegove obitelji', stoji u pismu.

Međunarodnoj javnosti Koržakov je postao poznat kao šef sigurnosti predsjednika Borisa Jeljcina. Jeljcinov najbliži suradnik bio je od njegova dolaska na vlast do 1996. kada je pao u predsjednikovu nemilost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene