Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hockenheim: Velika pobjeda Hamiltona, Piquet sa 17. do 2. mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mclarenov vozač Lewis Hamilton došao je u Hockenheimu do svoje četvrte pobjede u sezoni, a svoje najveće rivale u posljednjim je krugovima prešao na stazi. Senzacionalno drugo mjesto pripalo je Nelsinhu Piquetu, a tek treće Felipeu Massi.

Činilo se da će to biti još jedna dosadna utrka formule 1. Hamilton je imao ogromnu prednost ispred Masse, a Kovalainen i društvo još su više zaostajali za vodećim dvojcem. No, 30 krugova prije kraja Toyotin Timo Glock zabio se u ogradu na startnoj ravnini i safety car je morao izaći na stazu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Legenda Formule 1: Hamilton je bahat Slika nije dostupna Hamiltonova cura nikad nije čula za Formulu 1!?

Lewis Hamilton i Nick Heidfeld jedini od vodećih nisu otišli u boks prilikom safety car perioda, i činilo se da će ih to koštati dobrog plasmana. Nelsinho Piquet se zbog dobre taktike uspio probiti na prvo mjesto i više nije morao u boks, pa se i pobjeda Renaulta činila odjednom izgledna.

Ipak, Hamilton se nakon povratka iz boksa u velikom stilu probio ispred Masse, Kovalainena i Piqueta, i odnosi zasluženu pobjedu u Hockenheimu. Briljantno drugo mjesto pripalo je Piquetu, što je najbolji rezultat Renaulta ove sezone, čime je zasjenio svog timskog kolegu Fernanda Alonsa. Massa je prokockao veliku priliku za pobjedu i završio tek kao treći.

Izvrsni Nick Heidfeld na kraju je zauzeo četvrto mjesto, ispred Kovaleinena u Mclarenu i razočaravajućeg Raikkonena u Ferrariju. Sedmi je bio BMW Kubice, a posljednji bod osvojio je domaći vozač Sebastian Vettel u Torro Rossu.

>> Rezultati utrke u Hockenheimu

U ukupnom poretku Hamilton sada ima 58 bodova, četiri manje ima Massa, a sedam Raikkonen.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna na Hungaroringu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene