Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predstavio planove

"Više ne mogu gledati ovo nečinjenje'': HNS-ov Željko Uhlir kreće u utrku za gradonačelnika Zagreba

Željko Uhlir
Željko Uhlir Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik zagrebačkog HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir objavio je u srijedu kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika. Istaknuo je da ga je na to potaknula situacija u Zagrebu, u kojem se ni nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije obnovilo.

Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika, priopćio je zagrebački HNS.

Pročitajte i ovo Općina Jarmina - 1 Nakon listića viška Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića Slika nije dostupna Nema dovoljno zastupnika manjina Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina

"Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine, obnovili smo sve za 13 mjeseci. Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene. U Zagrebu se u gotovo istom razdoblju nije dogodilo ništa“, istaknuo je Željko Uhlir.

Rođeni je Zagrepčanin, koji za sebe kaže da su mu radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike obiteljskog nasljeđa. "Iako smo generacijama u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalni grad", kaže.

Kao svoju viziju razvoja Zagreba vidi projekt "Green city - zeleni i pametni grad", što je koncept koji razvijaju mnogi europski gradovi. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine. Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života, ističe Uhlir.

Planira riješiti i goruće probleme Zagreba - promet, stanovanje, infrastrukturu te pokrenuti megaprojekt "Zagreb pored Save" s četiri nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju. Planira smanjiti i gradske namete poduzetnicima i građanima, kaže se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene