Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

''huškački napad''

HNS osudio udar na slobodu medija: ''Živi zid su populisti opasnih namjera''

Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi su, kako navode, huškačkim napadom Živog zida na novinarku Jutarnjeg lista i najstrože osuđuju svaki udar na slobodu medija.

''I ovim je potezom Živi zid još jednom pokazao svoje pravo lice: oni nisu nikakav borac za pravdu, već posve suprotno – populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon onih koji se usuđuju propitkivati njihov rad'', objavljeno je na službenom profilu HNS-a na Facebooku.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

''Sloboda medija, sloboda govora i nezavisno novinarstvo istinski su čuvari demokracije, a HNS kao liberalna stranka smatra da je na svima nama odgovornost, osobito na parlamentarnim strankama, da se borimo za očuvanje demokratskih vrijednosti i da ovakve opasne ispade pojedinih političkih stranaka najstrože osudimo'', poručili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene