Obavijesti Video Pretražite Navigacija
41 let

Završila misija HRZ-a, Crnogorci spašeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin zbog snijega su potpuno odsječeni od svijeta. U Crnu Goru upućene su i snage drugih zemalja članica NATO-a

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezao je 86 osoba i jednu i pol tonu tereta pomažući u petak stanovnicima crnogorskih naselja Nikšić i Kolašin koja su zbog snijega ostala potpuno odsječena od ostatka Crne Gore.

Pročitajte i ovo Kažnjena posada helikoptera - 6 Posljedice Zbog preleta preko Poljuda strogo kažnjena posada iz helikoptera: Dnevnik Nove TV doznaje tko je bio u letjelici u tom trenutku Srđan Kušćević, civilna zaštita Tragedija kod Drniša Veliki broj hrvatskih vojnika sudjeluje u izvlačenju olupine mađarskog helikoptera: "Radi se stvarno bez prestanka"

Helikopter HRZ-a u zraku je tijekom 41 leta proveo više od 10 sati, a pomogao je pri prijevozu osoba i dostavi humanitarne pomoći i lijekova, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

>> MORH poslao helikopter u pomoć zametenoj Crnoj Gori

Helikopter HRZ-a s osam pripadnika Oružanih snaga RH u Crnu Goru otišao je na zahtjev crnogorskog ministarstva vanjskih poslova koje je zatražilo pomoć, a to su odobrili Vlada i predsjednik Ivo Josipović.

U akciji pružanja humanitarne pomoći, naglašavaju iz MORH-a, osim Hrvatskih snaga sudjelovale su i druge zemlje članice NATO-a.

U Crnu Goru bili su upućeni helikopteri slovenske vojske, oružanih snaga Grčke, a humanitarnu pomoć uputio je i SAD. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene