Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Ivić o Mladom Jastrebu

'Nisam prijetio Borkoviću, to je čista izmišljotina i laž'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrano Povjerenstvo HDZ-a u Osijeku ima zadaću pripremiti stranku za unutarstranačke, ali i za predstojeće parlamentarne izbore, rekao je predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Ministar  Tomislav Ivić je dodao kako je uvjeren da će Povjerenstvo dobro odraditi tu zadaću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez bojazni Ministar Ivić: Branitelji mogu putovati preko granice Slika nije dostupna 'Ovo nema veze s kampanjom' Vladin plan za branitelje - zaštita Ustavnom kategorijom

Na konferenciji za novinare Ivić je podsjetio kako je Županijski odbor prošloga tjedna, zbog narušenih međuljudskih odnosa, raspustio osječki Gradski odbor, te istaknuo da na temelju dobrih rezultata na nedavnim izborima za osječke gradske četvrti i mjesne odobre, HDZ gradi vjeru u pobjedu na parlamentarnim izborima u toj izbornoj jedinici.

Ostavke u osječkom HDZ-u zbog nesporazuma

Zamoljen da komentira zbog čega je osječki HDZ raspušten, upravo nakon dobrih rezultata na izborima, Ivić je podsjetio kako su nesporazumi u osječkom HDZ-u rezultirali podnošenjem ostavki nekih članova Gradskog odbora.

>> HDZ opet izgubio Vukovar

Dodao je da je Županijski odbor procijenio da su međuljudski odnosi u osječkom Gradskom odboru prepreka za uspješno funkcioniranje, jer tim u kojem nema međusobnog povjerenja, ne može obaviti svoj posao, i odlučio da ga stoga treba raspustiti i krenuti od početka.

Odgovarajući na pitanje novinara o posljednjim prosvjedima hrvatskih branitelja, ministar Ivić kazao je kako razumije zabrinutost branitelja zbog uhićenja vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

Istaknuo je da će se ovaj slučaj nastojati riješiti što prije, kako bi se Purda vratio u Hrvatsku, jer je temelj srbijanske optužnice protiv toga branitelja silom iznuđeni iskaz, koji ne može biti vjerodostojan. Podsjetio je i da je istraga nadležnih hrvatskih tijela utvrdila da Purda nije počinio nikakav zločin.

Ivić o prijetnjama Borkoviću: 'Čista izmišljotina i laž'

Zamoljen da komentira postupak ratnog zapovjednika Vukovara Branka Borkovića, koji je, zbog njegovih navodnih prijetnji, zatražio zaštitu saborskog Odbora za ratne veterane, Ivić je rekao kako Borkoviću, ni bilo kome drugome, nikada nije prijetio, te da ne želi polemizirati preko medija, ali da su Borkovićeve tvrdnje kako mu je prenosio prijetnje predsjednice Vlade Jadranke Kosor 'čista izmišljotina i laž'.

'Toga dana sam razgovarao s Borkovićem, ali ni jednog trenutka, nisam mu prijetio. Bilo bi logično da Borković svoju priču temelji na činjenicama i stvarima koje može dokazati', rekao je Ivić. Ocijenio je kako Borkoviću 'očito treba prostora za medijsko pojavljivanje', a da za to nije ništa lakše nego napasti bilo koga iz Vlade RH, posebice ako se spomene premijerka Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene