Obavijesti Video Pretražite Navigacija
promjena vremena

Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg dok kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji, upozoravaju u nedjelju popodne iz Hrvatskog autokluba uz napomenu da se na nekim dionicama uz ograničenja vozi i zbog prometnih nesreća.

Iz HGSS-a Gospić su zbog snijega i zimskih uvjeta na cestama u nedjelju imali dvije akcije spašavanja. Spašeno je dvoje planinara koje je zahvatila snježna mećava na cesti prema Zavižanu. Iz HGSS-a su zamolili vozače da prate vremensku prognozu. Prije toga spašavali su ženu u Marković Rudinama.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Sisku: U prometnoj nesreći poginuo vozač Prometna nesreća u Italiji 11 prometnih nesreća VIDEO Pakao na talijanskoj autocesti: U nesreći poginuli muž i žena, 50 ljudi ozlijeđeno, gorjela tri automobila

 

HAK: problemi u prometu

HAK je tijekom dana javljao o nekoliko prometnih nesreća na autocesti A6. Iz PU Primorsko-goranske za DNEVNIK.hr rekli su kako je razlog za tri nesreće brzina neprilagođena stanju na cestama.

"Od 21:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, ali zbog zimskih uvjeta i olujne bure i dalje nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama prema Dalmaciji i obratno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 na dionici između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most", javlja nešto prije 22 sata HAK.

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru i Lici pada snijeg. Vozače stoga pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Stanje u prometu možete pratiti na stranicama HAK-a.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene