Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzbuđenja uoči oluje

Gradonačelnik Knina pomirljivo: "Ja sam bio gore, nisam vidio nikakve daske..."

U proslavu Oluje se ulazi sa skandalom na tvrđavi. Tko je naredio postavljanje dasaka zasad ostaje nejasno, a reporterka Sofija Preljvukić se uživo za Dnevnik Nove TV javila iz Knina s najnovijim informacijama.

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić predstavio je program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, naglasivši da ove godine napokon, nakon dugo vremena, imamo drugačije okolnosti jer nema epidemioloških mjera te je više manevarskog prostora za obilježavanje.

Međutim, postoji mogućnost da nategnut odnos premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića ugrozi svečanost proslave. Reporterka Sofija Preljvukić se javila iz Knina.

Pročitajte i ovo Mario Banožić "Do sada je bio samo gost" Banožić o nedolasku na Milanovićev prijem u Kninu: "Tamo se događa svojevrsni skandal"

"Danas sam Organizacijski odbor proslave Oluje baš pitala hoće li se otvoreno loš odnos premijera i predsjednika preliti na samo obilježavanje Oluje. Rečeno je da sve to treba gurnuti u kraj kako ne bi ugrozilo svečanost", rekla je Preljvukić.

A na razum i međusobno poštovanje pozvao je i gradonačelnik Knina Marijo Čačić kojeg je Preljvukić ugostila u Dnevniku Nove TV.

"Ja sam maloprije tek čuo za taj problem, nisam vidio nikakve daske na tvrđavi i ne vidim nikakav problem. Postoje neke male daske koje stoje na podu, ali to je tehničke prirode i to nije nikakav problem", rekao je Ćaćić.

Stanovnici Knina - vide problem

Međutim, njegovi sugrađani vide problem - tvrde da je grad sustavno ignoriran, zapušten i da mladi sve više iseljavaju. "Moram reći da se ne slažem s time, prema službenim podacima smanjivanje broja stanovnika prestalo je krajem 2019. godine. Znači da u zadnje dvije i pol godine ili stagnira ili raste broj stanovnika", rekao je.

"Prema popisu stanovništva mi jesmo kumulativno izgubili 23 posto stanovništa, ali prve procjene su bile oko 35. Tako da smo u jednu ruku zadovoljni, ali nadamo se da će gospodarska ulaganja u grad Knin pomoći vratiti dio stanovništva", rekao je.

Reporterka Preljvukić rekla je da je, provodeći vrijeme u gradu, primijetila mnogo napuštenih lokala, dućana i zgrada. "Bili ste vjerojatno u starom dijelu grada, nažalost su iz tog dijela stanovnici mahom otišli. Mi ulažemo u industrijsku zonu, u razvoj poduzetničke infrastrukture tamo smo uložili 45.5 milijuna kuna, gdje bi poduzetnici trebali otvoriti preko 300 novih radnih mjesta", rekao je.

Gradonačelnik Knina je, za kraj, imao i poruku Vladi. "Pa evo, ispunite što ste obećavali na dosadašnjim sjednicama, a mi ćemo biti zadovoljni. Imamo problem zemljišta i objekata koji su nam obećani - još uvijek nisu prebačeni, a mi bismo ih koristili za razvoj grada", rekao je.

"Eto, nadamo se da će Vlada razmisliti o svemu onome što Knin treba i da će sve proteći kako treba svečano i dostojanstveno ovdje u petak", dodala je Preljvukić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene