Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iskreni prijatelji

Grabar-Kitarović: Hrvatska vidi Azerbajdžan kao strateškog partnera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, nakon razgovora s azerbajdžanskim kolegom Ilhamom Alijevom, rekla je da Hrvatska vidi Azerbajdžan kao strateškog partnera te da kao članica Europske unije podržava jačanje međusobnih odnosa, osobito na području gospodarstva, energetike i sigurnosne suradnje.

"Hrvatska vidi Azerbajdžan kao važnog strateškog partnera sukladno Deklaraciji o starteškom partnerstvu potpisanoj 2013. ... Hrvatska će i dalje biti iskren prijatelj Azerbajdžana unutar EU-a i podržava odluku Azerbajdžana o razvijanju individualnih odnosa s Europskom unijom", rekla je Grabar-Kitarović nakon razgovora u Uredu predsjednice na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarska suradnja JE LI OVO PRILIKA? "Pozivamo kompanije iz Hrvatske da budu naši partneri" Slika nije dostupna VELIKA STVAR ZA HRVATSKU U raskošnoj palači Grabar-Kitarović pregovara o ogromnim, neiskorištenim potencijalima

Hrvatska predsjednica rekla je da je s Alijevom, koji boravi u jednodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarala o "velikom potencijalu za suradnju u energetici, gospodarstvu, kulturi, znanosti i tehnologiji, obrazovanju". Također, "čvrsto držim da postoji prostor za produbljivanje obrambene suradnje naših zemalja", rekla je.

Alijev bi kasnije tijekom dana trebao na Gradskom groblju Mirogoju položiti vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" te se susresti i s predsjednikom vlade Andrejom Plenkovićem i predsjednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

Grabar-Kitarović je također najavila da će Hrvatska uskoro otvoriti veleposlanstvo u Azerbajdžanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene