Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je dug proces'

Glavni odbor SDP-a podržava Predsjedništvo u stvaranju koalicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor SDP-a na današnjoj sjednici je podržao Predsjedništvo stranke u procesu stvaranja koalicije za predstojeće parlamentarne zbore.

Kako je rekao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Glavni je odbor izrazio zadovoljstvo onim što je dosad u pregovorima učinjeno 'na deklarativnoj i stvarnoj razini, intenzitetom kontakata i povjerenjem.'

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

>> Milanović dao potpis za referendum: Ovo se tiče svakog građanina

'To je dug proces, a to znate iz novije hrvatske povijesti, i mi smo zadovoljni njime', kazao je Milanović napominjući kako se pregovori nastavljaju. Na pitanje novinara je li se razgovaralo o predizbornoj koaliciji sa HNS-om, IDS-om i HSU-om, Milanović je odgovorio da Glavni odbor o tome nije raspravljao detaljnije.

Predsjednik Glavnog odbora Josip Leko kazao je kako je Glavni odbor tražio da se ubrza proces donošenja programa i definiranja politika kroz stranačke savjete kako bi se što prije mogli predstaviti građanima.

'Stanje u zagrebačkom HDZ-u je onakvo kakvo nikad neće biti u HDZ-u - demokratsko'

Zamoljen da komentira nagađanja u vezi s podjelom u zagrebačkom SDP-u na dvije frakcije, nakon jučerašnje konvencije te gradske organizacije, Leko je kazao kako će se vrlo brzo pokazati da će zagrebački SDP svu odgovornost koju ima za djelovanje Gradske skupštine imati i u buduće.

Milanović je s tim u vezi ocijenio da je 'stanje u zagrebačkom SDP-u onakvo kakvo nikad neće biti u zagrebačkom HDZ-u - demokratsko'.

Pozvao je sve ostale stranke da 'testiraju svoje domete demokratičnosti' i u svojim strankama organiziraju unutarstranačke izbore kao što je to učinio SDP. 'To je malo teži put, ali bolji', ocijenio je Milanović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene