Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

uživo za Dnevnik Nove TV

General Lucić objasnio zašto je u Šibeniku, a ne u Kninu: "Ne prihvaćam svađalački način komunikacije"

Ovogodišnju svečanu proslavu Oluje i svečani prijem ratnih generala obilježio je prijepor u državnom vrhu. O svemu tome razgovarala je reporterka Sanja Jurišić s generalom Josipom Lucićem.

Ovogodišnju proslavu Oluje i svečani prijem generala obilježila su neslaganja između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Uživo se iz Šibenika za Dnevnik Nove TV javila reporterka Sanja Jurišić, koja je razgovarala s generalom Josipom Lucićem.

Jedan u Kninu, a drugi u Šibeniku. "Dok predsjednik Milanović u Kninu organizira svečani prijem za ratne generale, na svečanom prijemu kojeg je sam organizirao, premijer Plenković s ministrima u Šibeniku sluša priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca", rekla je Jurišić.

Pročitajte i ovo Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ZABRANJENA TEMA Je li ministar Medved malo izgubio živce: "Ranijih godina mi smo to prakticirali, ali onda je on preuzeo. Ne želim više o tome"

General Lucić jasno je poručio na što točno danas i sutra treba staviti naglasak. "Danas i sutra slavimo našu domovinu, koju čine prvenstveno ljudi. Čestitam cijeloj Hrvatskoj ovaj blagdan", rekao je.

Isto tako je jasno poručio što misli o svađi u državnom vrhu. "Pa gledajte, dobro se zna tko je ponovno potaknuo podjele posljednjih godina metodom svađe i vrijeđanja. Danas, kada gledamo situaciju u svijetu, moramo shvatiti da je mir najveća vrijednost. Hrvatska bi politika trebala poticati svoje građane i govoriti im da sretna budućnost čeka njihove unuke, a povijest i vrijeme će prosuditi tko je na strani Hrvatske", rekao je Lucić.

Zašto nije u Kninu?

Objasnio je i zašto je u Šibeniku, a ne Kninu. "Trenutno sam u Šibeniku jer ne prihvaćam svađalački način komunikacije koji se primijenjuje na vrhu države", rekao je.

Naposljetku, rekao je i svoje mišljenje o tome kako će se premijer i predsjednik ponašati sutra. "Mislim da će njihovo ponašanje biti primjereno situaciji, s obzirom da je Knin ipak središte pobune. Kad smo zauzeli Knin, slomljena je u potpunosti velikosrpska politika Slobodana Miloševića, tako da se u Kninu moraju svi primjereno ponašati - i mislim da će tako i biti", rekao je general Lucić.

"Eto, general Lucić je rekao svoje, vidjet ćemo kako će se sutra u Kninu ponašati premijer i predsjednik, hoće li pružiti ruku jedno drugome kao na otvaranju Pelješkog mosta ili će jedno od drugoga okrenuti glavu", dodala je Jurišić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene