Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrditi pravu istinu

Frane Lučić od Josipovića traži pomoć oko Kornata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije Frane Lučić pomoć u rasvjetljavanju kornatske tragedije odlučio je potražiti i kod predsjednika Josipovića.

Frane Lučić na Pantovčak je stigao s roditeljima, Predsjednik Ivo Josipović ga je primio i saslušao. Nakon razgovora obojica su poručila kako žele da se utvrdi prava istina o Kornatskoj tragediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naknada za duševne boli Frane Lučić od Općine i DVD-a Tisno dobiva milijun i 140 kuna Slika nije dostupna 'Frane nije zaboravljen' Premijerka posjetila Franu Lučića i ponudila mu posao u HEP-u

>> Frane Lučić: Slavica je kriv što nas je tamo poslao

Predsjednik Josipović je rekao da su razgovarali o događaju na Kornatu i da ne postoji razlog da se skriva istina te da će pravosudna tijela utvrditi što se dogodilo. Trenutno se na sudu u Zadru vodi proces u kojem je glavni optuženik bivši vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica.

Frane Lučić je Josipoviću predao snimke koje ukazuju na toplinsko stanje na terenu, a te je materijale Lučić dobio od Nediljka Pušića, umirovljenog časnika HV-a, koji je još prije u medijima iznio svoju teoriju da se na Kornatu nije radilo o eruptivnom požaru.

Josipović je izjavio da će te materijale proslijediti Državnom odvjetništvu, a spomenuto je  i da su ti materijali već bili u javnosti.

Frane Lučić je još jednom ponovio da ne vjeruje u rezultate istrage koja je utvrdila da je tragediju uzrokovao eruptivni požar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene