Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici i dalje strahuju

VIDEO: Pogledajte što je ostalo od Centra na Bjelolasici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se ne zna što je uzrok stravičnog požara u glavnoj zgradi Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici.

Na terenu su policija i forenzičari iz Zagreba. Do okončanja očevida nitko o razlozima ne želi nagađati. Za sada se zna da je sve počelo na kotlovnici, koja se spaja na dimnjak.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

>> Bjelolasica: Požar uništio zgradu i 110 radnih mjesta!

Lim je razbacan posvuda, miris paljevine i dima još se uvijek osjeća. Ono što nije progutala vatra, dokrajčiti će vlaga i snijeg. Radnici izbezumljeni od svega, došli su na posao. No, hoće li ga i zadržati, nitko od njih znao reći pa ni njihov šef nakon brojnih sastanaka.

Sa zgradom Hrvatskog olimpijskog centra u dimu su nestala i radna mjesta. No, direktoru sportskog centra nije do pitanja može li ovim ženama jamčiti da neće prijetiti otkazima. Kako nam je rekao, nije mu do ničega.

Nema ni prve procjene štete. Direktor tog turističkog naselja ne nudi konkretan odgovor na koji će način pomoći radnicima, koji strahuju od gubitka posla. Resorni ministar za Novu TV kaže da su plaće, iako sa zaostacima, dobili. Uvjerava da Vlada ovime nije ostala bez jednog od svojih investicijskih poslova. Ali ga je usporila.

'Ja nisam arhitekt, ni građevinar da bi vam mogao reći koliko to brzo ide, ali kad postoji dobra volja, onda to sigurno može biti napravljeno za nekoliko mjeseci', rekao nam je Radovan Fuchs, ministar znanosti i sporta. 'Gledamo kako da vidimo i da pokušamo osposobiti, da nešto možemo raditi', dodao je Mario Mišić, direktor Hrvatskog olimpijskog centra.

'Izgradimo Bjelolasicu'

Nekadašnji vrhunski vaterpolist, Tomislav Paškvalin, idejni je začetnik modernog sportsko-turističkog naselja. Njegov projekt da Bjelolasica, kao trgovačko društvo, stane uz bok drugim europskim centrima nikad, tvrdi, nije zaživio. On je, bez obrazloženja, smijenjen.

'Hrvatski sport je brand u svijetu, svugdje smo prisutni. Mislim da se država mora konačno odrediti ima li potrebu za tim odredištem, a tako ga je nazvala i u zakonu o sportu', kaže Paškvalin. Ako ima, 'onda izgradimo Bjelolasicu', poručio je na kraju Paškvalin. U protivnom će ponude stranih ulagača opet otići u vjetar, a na zgarištu neće niknuti novi projekt, bez obzira koliko Vlada ponavljala da ga silno želi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene