Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan dječak

Dječak iz Belišća sa srcem na krivoj strani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Belišća priča o 13-godišnjem Mateu Mikličaninu. Mateo se rodio s obrnutim organima. Da mu srce kuca na desnoj strani saznao je tek prije nekoliko mjeseci.

13-godišnji je Mateo na prvi pogled sasvim običan dječak. Zanima ga sve što i njegove vršnjake. No, na internetu Mateo ne pretražuje igrice, već medicinske stranice. 'Ta dijagnoza se latinski zove situs viscerum invertus. I to rijetko tko ima', objasnio nam je. To zapravo znači kako njegovo srce kuca na desnoj strani. Gledajući u rentgensku sliku Mateo nam govori kako slika pokazuje upravo to da su mu organi na obrnutoj strani, odnosno da mu je srce na desnoj, jetra na lijevoj. Dakle sve je obrnuto. Za obrnute organe Mateo i njegova majka saznali su tek prije nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Policajac ukrao više od 100 tisuća eura: Preuzimao naplaćene kazne pa dio zadržao za sebe Provjereno: Mještani Belišća guše se u smradu - 8 Donosi Provjereno Mještani Belišća guše se u smradu: "Strašna kiselina, kao trulež, kao crknuta životinja"

Bolestan osam mjeseci u godini

'Od rođenja ima problema s alergijom. Često smo kod liječnika, pogotovo od 9. do 4. mjeseca stalno je bolestan i da nitko nije otkrio od liječnika i pri samom rođenju da on ima obrnute organe', kazala nam je dječakova majka Ljilja. 'Meni je sve to čudno što imam obrnute organe. Mislio sam sad je gotovo, nema me više, ali stvarno se može živjeti s tim. To je više nekakav fenomen', zaključio je mali Mateo.

 

Mateo je doista fenomenalan dječak. U školi skuplja samo petice. Omiljen je u društvu i susjedstvu. 'Ja znam reći on iz krajnosti u krajnost. Ako je dobar najbolji je, ako je bolestan najbolesniji je', dodala je njegova majka. Neovisno o tomu što kuca na suprotnoj strani, Mateovo srce ipak je veliko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene