Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad morao reagirati

Evo kako se Dubrovnik bori protiv skakača u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svako ljeto medijske stupce pune vijesti o turistima koji su se teško ozlijedili skačući s visokih stijena na dubrovačkoj plaži Buži.

Kako bi strance dodatno upozorili na sve opasnosti koje im prijete, grad Dubrovnik postavio je ploče s upozorenjima.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

I dok na skakače gledaju i sa zidina i iz mora; rijetki obraćaju pozornost na ploče upozorenja. Skokovi s visokih litica, nerijetko uz alkohol, dosada su doveli do nekoliko padova s teškim ozljedama. Grad je morao reagirati.

>> Dubrovnik oduševio Amerikance!

'Najbitinije je da su ove table postavljene i table sve govore. Ako hoće netko na svoju ruku ići tamo i činiti skokove to je već pitanje njega osobno', ispričao je Milan Perić, gradski pročelnik za turizam i poduzetništvo.

Unatoč brojnim upozorenjima, skokovi s Buže i dalje su svakodnevnica. Većina turista koji ovdje dolaze za skokove s Buže čula je i prije dolaska u Dubrovnik, i to preko brojnih internetskih foruma i stranica.

Upozorenja skakačima malo znače, adrenalin je, čini se, i dalje jači od straha i opreza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene