Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za broncu

Novi okršaj Hrvatske i Norveške: 'Osvajanje medalje bilo bi ravno čudu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 15 sati kauboji kreću u lov na broncu.

Hrvatska rukometna reprezentacija danas će od 15 sati u poljskom Krakowu loviti svoju treću broncu s europskih prvenstava. 'Izraubane' igrače izbornika Željka Babića čeka drugi ogled protiv Norveške na ovom prvenstvu, nakon što je u prvoj utakmici prve faze Europskog prvenstva bilo 34:31 u korist skandinavske reprezentacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite hoće li Kauboji izboriti polufinale Eura?

Nakon 'čuda' protiv Poljske u odlučujućoj utakmici za odlazak u polufinale, 'Kauboji' su u borbi za ulazak u finale poraženi od iskusnih Španjolaca. U utakmici u kojoj je Hrvatsku koštala 'crna rupa' od osam i pol minuta u završnici prvog poluvremena, Španjolska je slavila s 33:29.

U prvoj utakmici protiv Norveške Hrvatsku su uništili vanjski pucači; Kristian Bjornesen sa sedam golova, Espen Lie Hansen sa šest, te Harald Reinkind i Kent Tonnesen sa po pet golova. Isti će igrači i ovoga puta biti najveći problem za našu obranu, uz dodatak Bjartea Myrhola, sjajnog pivota koji se reprezentaciji priključio u drugoj fazi natjecanja. Još vijesti Loša vijest za našu reprezentaciju su ozljede koje polako nagrizaju sve igrače. Kapetan Marko Kopljar nije ni završio dvoboj protiv Španjolske, jer je šepajući napustio teren. Domagoj Duvnjak je protiv Poljske i Španjolske postigao samo dva pogotka, a to nikako nije dobro kada je u pitanju naš ponajbolji igrač. Čini se da će nas do bronce morati 'vući' nove vođe ove reprezentacije; Manuel Štrlek, Ivan Slišković, Marino Marić i vratar Ivan Stevanović. Naime, prema informacijama koje dobivamo iz Krakowa, Mirko Alilović razočaran je svojim nastupom na prvenstvu i vjerojatno neće braniti u utakmici za broncu.

Hrvatska i Norveška dosada su odigrali 13 međusobnih utakmica, što natjecateljskih što prijateljskih. Norveška je slavila u tek četiri ogleda, Hrvatska u sedam, dok su dvije utakmice završile remijem. U posljednja tri susreta Norveška je slavila u dva...

Unatoč svemu što smo dosada naveli, izbornik Babić vjeruje u pobjedu.

"Čeka nas jako teška utakmica i nadam se da ćemo imati incijativu, ali to će biti teško ostvariti zbog nakupljenog umora i ozljeda. Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom sportskom čudu i bio bih jako sretan i ponosan na sve nas. Norveška igra jednakim intezitetom svih 60 minuta. Igraju moderno i imaju sve što treba imati jedna momčad koja želi pobjeđivati. Norveška igra najbolji rukomet na ovom Europskom prvenstvu i u jakom su usponu".

Recimo i da će u finalu s početkom u 17:30 igrati Njemačka i Španjolska.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene