Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SNAZI EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Već drugi izbori u vrijeme pandemije: Kako izaći na birališta uz minimalnu opasnost od zaraze koronavirusom

Aktualno Galerija Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 3 Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 4 Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 2 Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurić: Glasačko mjesto u Dubrovniku - 1 Galerija 1/4 >>
Sutra počinje prvi krug lokalnih izbora. To nisu prvi izbori koji su održani u vrijeme pandemije koronavirusa, ali još uvijek su na snazi epidemiološke mjere kojih se potrebno držati.

Izbori se održavaju na raznim mjestima. U Dubrovniku na Lapadu, primjerice, održat će se u hodniku ispred liječničkih ordinacija.

Najprije će sutra trebati paziti na raznak, a potom i na masku. Prije nego uđemo na biralište trebamo je staviti. Maske moraju imati i birači i članovi biračkih odbora. A ako ih ne budete imali, trebao bi je dati predsjednik biračkog odbora.

Po ulasku na biralište ne zaboravite dezinfekciju ruku. Sredstvo za dezinfekciju stajat će na ulazu. Birački odbori se cijeloga dana pripremaju za ono što sutra slijedi od sedam sati. Postavljeni su stolovi. ali ono ključno, glasački listići donijet će se ujutro neposredno pred početak glasovanja.

Preporuka izbornog povjerenstva je da na biralište dođemo sa svojom kemijskom olovkom kojom ćemo zaokružiti omiljenog političara ili političarku. Preporuča se i izmjeriti temperaturu prije dolaska na biralište kako bi se mogućnost širenja zaraze svela na minimum.

Oni koji imaju koronavirus ne mogu doći na birališta, ali k njima dolaze članovi biračkog odbora i svoje građansko pravo mogu obaviti pred vratima kuće ili stana. Isto vrijedi i za one koji su u samoizolaciji.

Sutra od sedam sati ujutro otvaraju se birališta i svi birači imaju pravo iskoristiti svoju građansku dužnost.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene