Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacrti rezolucija

EP odlučuje o važnim dokumentima za pristup Hrvatske EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta raspravljat će i glasovati o dva za Hrvatsku važna dokumenta.

Odlučivati će se o nacrtu rezolucije o Ugovoru o pristupanju s Hrvatskom te o nacrtu rezolucije o hrvatskoj aplikaciji za članstvo u EU-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA ERA EP izabrao novu predsjednicu: Iskusna europarlamentarka na rođendan zasjela na europski tron Slika nije dostupna NA RAZINI EU Nezakonita trgovina, krivolov, nesreće... Zastupnici traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima

Oni će se izjasniti o nacrtu rezolucije kojom EP daje pristanak na potpisivanje pristupnog ugovora s RH te o popratnoj, pravno neobvezujućoj rezoluciji, kojom parlamentarci pozdravljaju završetak pregovora i ističu da posao još nije gotov i da Hrvatska treba nastaviti s reformama.

Ugovor o pristupanju ne može se potpisati bez pristanka Europskog parlamenta. Nakon prihvaćanja na odboru, o tome će se raspravljati i glasovati na plenarnoj sjednici EP-a 30. studenoga ili 1. prosinca. Nakon toga pristupni ugovor treba dobiti zeleno svjetlo i od Vijeća EU-a što će se dogoditi 5. prosinca kada se sastaju ministri vanjskih poslova Unije.

Ugovor će biti potpisan 9. prosinca, neposredno prije početka summita čelnika 27 država EU-a i RH će tada prvi put sudjelovati na sastanku Europskog vijeća kao promatrač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene